Piedzīvojums ar zaļumballes elementiem. Rīgas cirkā viesosies akrobātikas izrāde «Oda ballei»

Rudens sezonu Rīgas cirkā ieskandinās vērienīga lielformāta izrāde no Francijas "Oda ballei", ko izpildīs cirka apvienība "Le doux supplice".

Izrāde "Oda ballei" (franciski: "En attendant le grand soir" jeb "Gaidot lielo vakaru") ir izrāde visai ģimenei – pacilājošs piedzīvojums ar zaļumballes elementiem. Mainoties mūzikas ritmiem, skatītāji kopā ar cirka māksliniekiem dosies ceļojumā cauri noskaņām un laikmetiem, stāsta Rīgas cirka pārstāvji.

Humora un sarežģītu akrobātikas triku pavadībā cirka arēnā mīsies tango, roks, valsis, hiphops, rondo, džezs un pat tautas dejas.

Rīgas cirka direktore Māra Pāvula stāsta: "Šāda mēroga izrādes ir retums ne tikai Rīgā, bet visā Eiropā. Tas būs grandiozs noslēgums Francijai veltītajai izrāžu sērijai, ko šogad realizējām sadarbībā ar Francijas institūtiem Rīgā un Parīzē."

Rīgas cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers papildina: "Lai gan izrādē ir arī sava deva sentimenta un romantikas, tā pavisam noteikti ir humora pilna un pārsteigumiem bagāta izrāde, kas uzrunās dažādu vecumu skatītājus. Izrādes laikā gan iepazīsim kolorītu dīdžeju, gan vērosim elpu aizraujošu augstākā līmeņa akrobātiku – dažādus salto, cilvēku torņus un piramīdas."

2015. gadā dibinātajā cirka mākslinieku apvienībā "Le doux supplice" (Francija) kopā sanākuši pieredzējuši akrobāti, kas uzstājušies kopā ar dažādām cirka nozarē starptautiski atzītām apvienībām. Apvienības dibinātāji ir cirka mākslinieki Pjērs Žans Breo (Pierre-Jean Bréaud) un Kamila Ro-Verpē (Camille Rault-Verprey); šajā izrādē "Le doux supplice" uzstājas desmit cirka mākslinieku sastāvā.

"Oda ballei" Rīgas cirkā skatāma 10., 11. un 12. oktobrī pulksten 19.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti