Dejas izrāde par mātēm un meitām – pirmizrādi piedzīvos «23 hromosomas»

Teātrī "Dirty Deal Teatro" vasaras izskaņā, 30. un 31. augustā, pulksten 19.00 pirmizrādi piedzīvos dejas teātra izrāde "23 hromosomas", kas tapusi, laikmetīgās dejas un teātra kompānijai "Stars'Well" sadarbojoties ar "Dirty Deal Teatro", informē organizatori.

Katru cilvēku raksturo 46 hromosomu kopums. Mātei un meitai kopīgas ir 23 hromosomas. Šis bioloģiskais fakts izrādē kļuvis par dzīvu metaforu, kas atspoguļo ne tikai ģenētisko saikni, kas stiepjas pāri laikam, savienojot pagātni ar tagadni, bet arī psiholoģiskās nianses attiecībās starp māti un meitu.

Izrādes režisore un horeogrāfe Lilija Lipora atklāj: "Dejas teātra izrāde "23 hromosomas" stāstīs par attiecībām, kas ir piepildītas ar mīlestību un atbalstu, bet arī ar sāpēm un rūgtām pretrunām."

Izrādē uz skatuves kopā uzstāsies mātes un meitas, kuras šīs lomas pilda arī ārpus skatuves – aktrise Anda Albuže un viņas meita  –  horeogrāfe un dejotāja Katrīna Albuže, horeogrāfe un dejotāja Lilija Lipora un viņas meita –  vijolniece Arta Lipora. Izrādes kostīmu un grima māksliniece ir Baiba Grīna, gaismu mākslinieks – Andris Landaus, producente – Diāna Trope.

Izrādes dramaturģe Tatjana Meļehova komentē: "Sievietes dzīves atspoguļojums mākslā ir saņēmis zaļo gaismu, un nu mēs varam pētīt tēmas, par kurām sabiedrība vēl nesen nebija gatava diskutēt."

Izrāde tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Liepājas Draudzīgā aicinājuma vidusskolas atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti