Teātra trupa «Kvadrifrons» piedāvā izrādi-masāžas seansu «Saulainais stūrītis»

7. septembrī Āgenskalna tirgus siltumnīcā pie skatītājiem nonāks teātra trupas "Kvadrifrons" jaunākais veikums – īsizrāde ar masāžas elementiem "Saulainais stūrītis", informēja trupas pārstāvji.

Divdesmit minūšu garais iestudējums, kas paredzēts tikai četriem skatītājiem, veidots, iedvesmojoties no dažādām dārzkopības praksēm, apgaismības laikmeta botāniskajiem un astronomiskajiem zīmējumiem, tuviešu un tibetiešu dziednieku rituālajiem dziedājumiem, kā arī somatikas un tradicionālās masāžas metodēm. 

Izrādes pieteikums vēsta: "Visu vasaru dažnedažādās saimniecībās, siltumnīcās, dārzos un piemājas dobītēs mēs esam stādījuši un piķējuši, ravējuši un rušinājuši, mēslojuši, diedzējuši, laistījuši, vēdinājuši un "griezuši padusītes", lai parūpētos par saviem mazajiem brāļiem un māsām – sēklām, sīpoliem, gumiem, stādiem un dēstiem. Tagad, iestājoties pāragram rudenim, mūsu augi ir samīļoti un aptekalēti, tāpēc beidzot pienācis laiks samīļot un aptekalēt arī vienam otru. Tāpēc "Kvadrifrona" komanda jūs ielūdz uz Āgenskalna tirgus siltumnīcu, lai kopīgi sagatavotos tumšajam un drēgnajam rudenim."

Aspazija dzejoļu krājumu "Saulainais stūrītis" rakstīja trimdā, meklējot vietu, kurā vienmēr spīd saule un kurā iespējams paglābties no depresijas, slimībām un radoša apsīkuma. Viņa šo īpašo vietu atrada savā bērnībā. "Kvadrifrona" saulainais stūrītis meklējams nevis gaišās pagātnes atmiņās, bet gan tagadnē – muzikāli gleznieciskā masāžas seansā, kurā, izmantojot vasaras laikā uztrenētos zaļos pirkstiņus, izrādes veidotāji saudzīgi aprušinās un rūpīgi ieziemos katru tās skatītāju.

Iestudējuma veidotāji brīdina, ka tā laikā izrādes izpildītāji fiziski pieskaras visiem izrādes apmeklētājiem – galvenokārt plecu, muguras, roku un kakla zonā, turklāt izrādi iespējams izbaudīt, tikai atlaižoties uz tam speciāli paredzēta masāžas galda.

Darbu veidojuši "Kvadrifrona" mākslinieki un viņu draugi Ance Strazda, Andris Kaļiņins, Kārlis Tone, Klāvs Mellis, Nikola Suhareva, Reinis Boters un Uldis Sniķers, savukārt to izpildīs aktrises Anta Aizupe un Sandija Dovgāne, mūziķis Miķelis Putniņš un Latvijas Kultūras akadēmijas  aktiermākslas 4. kursa students Edijs Klievēns.

Izrādi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Āgenskalna tirgus. Darba veidošanai piešķirta AKKA/LAA Autora stipendija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti