Liepājas teātrī top eksistenciāls trilleris «Dievs ir šeit»

Liepājas teātrī – tā mākslinieciskā vadītāja Valtera Sīļa vadībā – šobrīd notiek darbs pie Ludmilas Roziņas lugas "Dievs ir šeit" iestudējuma. Iestudējumam, kuru režisors žanriski nodēvējis par eksistenciālu trilleri, pirmizrāde paredzēta 11. oktobrī Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē "Lielais dzintars", informē teātra pārstāvji.

""Un kad tad jums būs bērni?" Šo jautājumu pārim mēdz uzdot ziņkārīgi svešinieki, bet dažreiz arī paši tuvākie, tomēr ne vienmēr viņi ir gatavi dzirdēt godīgas atbildes. "Nekad. Kad Dievs būs lēmis, bet Dievam nepatīk IVF." Citiem sanāk pirmajā reizē – nejauši un pat izsargājoties, citi neatlaidīgi mēģina vairākus gadus. Vai šie pārbaudījumi ir Dieva dāvana vai sods?

Izrādes darbība notiek radīšanas brīdī, kas ir gan kaislīgs, gan komisks, gan naivs, gan neprognozējams. Kad cilvēkam tiek atņemta "brīvās gribas" pults, viņš vistuvāk pietuvojas sarunai ar Dievu un uzdod neērtus jautājumus. Tādus, kurus dzirdot, iespējams, pat Dievs ievelk elpu un samulst," teikts izrādes aprakstā.

Kopā ar aktieriem Kintiju Stūri, Valtu Skuju un Everitu Pjatu-Gertneri režisors veido izrādi par cerību, uzsverot, ka cilvēka piedzimšana nav pašsaprotama.

"Pirmo reizi izlasot Ludmilas Roziņas lugu, es nokļuvu spriedzes pilnā emociju karuselī, un uzreiz šķita svarīgi ar šīm emocijām dalīties. Stāstā ir brīži, kad izrādes varone šķiet tik vientuļa savā pieredzē, un tomēr šādas vientulības saliņas, kurās cilvēki ir vieni paši ar savām izvēlēm un izjūtām, ir ļoti daudzas," par izvēli iestudēt šo darbu saka režisors Valters Sīlis. "Teātris dod iespēju dramatiskā formā par šīm izjūtām runāt un kaut nedaudz šo vientulību mazināt. Šis ir dramatisks darbs par ļoti privātām un sāpīgām izvēlēm, bet tam ir izdevies ļoti precīzi portretēt laiku un vidi, kurā pašlaik dzīvojam," viņš papildina.

Izrādei palīdz tapt māksliniece Ieva Kauliņa un gaismu mākslinieks Viesturs Andersons.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti