Aicina uz skatuves mākslas profesionāļu diskusiju «Kā atrast ceļu pie bērniem un jauniešiem teātrī?»

Turpinot šķetināt bērniem un jauniešiem radītās skatuves mākslas nozares uzdevumus un jautājumus, ASSITEJ nacionālais centrs Latvijā aicina 5. novembrī uz tematisku diskusiju.

Aizsākot valsts svētku un Teātra mēnesi, 5. novembrī ASSITEJ nacionālais centrs Latvijā aicina teātra jomas profesionāļus un ikvienu tēmā iedziļinājušos interesentu apmeklēt klātienē skatuves mākslas profesionāļu diskusiju "Kā atrast ceļu pie bērniem un jauniešiem teātrī?". Iezīmējot profesionālās izglītības, bērnu psiholoģijas, izrāžu satura un formas aspektus, dažādu jomu skatuves mākslas profesionāļi spriedīs, kādas zināšanas un prasmes skatuves mākslas profesionāļiem šodien ir nepieciešamas tāda bērnu un jauniešu teātra radīšanai, kas aizsniedz jauno skatītāju prātus un sirdis.

Diskusijā piedalīsies:

  • Režisore neatkarīgajos, repertuāra teātros un koncertuzvedumiem Paula Pļavniece,
  • režisors, aktieris, teātra mākslas skolotājs, docētājs Latvijas Kultūras akadēmijas Skatuves mākslas katedrā, ilggadējs VKKF Skatuves mākslas nozares eksperts un ekspertu komisijas priekšsēdētājs Kārlis Krūmiņš,
  • scenogrāfs ar iespaidīgu profesionālo pienesumu bērnu un jauniešu auditorijai Kristaps Kramiņš,
  • režisors, dramaturgs gan neatkarīgajos, gan repertuāra teātros, ASSITEJ Latvija valdes loceklis un Liepājas Leļļu teātra mākslinieciskais vadītājs Edgars Niklasons,
  • aktrise, ilggadēja, izcila skatuves mākslas bērniem un jauniešiem nozares attīstītāja Latvijas Leļļu teātrī un ārpus tā Dace Vītola.

Diskusiju vadīs teātra kritiķe un pētniece Kitija Balcare.

Klātienes diskusija, uz kuru interesenti ir aicināti klātienē, notiks otrdien, 5. novembrī, no pulksten 16.00 līdz 17.00 Latvijas Leļļu teātra telpās, bet tiešsaistē diskusijai ikviens varēs sekot sabiedrisko mediju portālā LSM.LV un "Facebook" Assitej Latvia kontā.

"ASSITEJ Latvijas nacionālais centrs" (ASSITEJ Latvija) ir starptautiskās bērnu un jauniešu profesionālo teātru asociācijas (ASSITEJ, International Association Theatres Children and Youth) nacionālais centrs Latvijā. "ASSITEJ Latvijas nacionālais centrs" nacionālā līmenī ir jumta organizācija, kas apvieno un pārstāv fiziskas un juridiskas personas, kuru mērķis ir skatuves mākslas kultūras notikumu veidošana vai organizēšana bērnu un jauniešu auditorijai.

Pasākums tapis sadarbībā ar Latvijas Leļļu teātri un portālu LSM.LV, tā norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti