15 gadi nospēlēti. Ģertrūdes ielas teātris svin jubileju un skatītāju mīlestību

Šī gada 27. oktobrī apritēs 15 gadi, kopš Ģertrūdes ielas teātra (ĢIT) durvis pirmo reizi tika atvērtas publikai. Šajā laikā tapuši 124 jauniestudējumi, notikušas 1626 izrādes un pasākumi, kurus veidojuši un kuros piedalījušies 557 mākslinieki, bet apmeklējuši 141 799 skatītāji. Teātris ar viesizrādēm regulāri viesojas gan teātra festivālos ārvalstīs, gan citās pilsētās Latvijā, informēja teātra pārstāvji.

Šajā jubilejas sezonā ĢIT turpinās sadarboties un stiprinās draudzību ar vietējiem māksliniekiem un partneriem Baltijas valstīs, izrādīs skatītāju iemīļotas un teātra kritiķu atzinību guvušas iepriekšējo sezonu izrādes: "Nasing Spešal", "Monstera Deliciosa", "Rondo", "Ragana", kā arī pulcēs skatītājus Ģertrūdes ielas iekšpagalma ēkā uz jauniestudējumiem, lai neparasti paraudzītos uz šodienas parādībām, paši uz sevi, sabiedrību un vidi, kuru veidojam.

Jau pavisam drīz, 30. novembrī, teātris skatītājus aicinās uz pirmizrādi "Jaunie gadalaiki. Faux pas", ko veido Ģertrūdes ielas teātra mākslinieciskais vadītājs režisors Andrejs Jarovojs sadarbībā ar kustību mākslinieci Kristīni Brīniņu, kā arī scenogrāfi Justīni Jasjukeviču un jaunajiem skatuves māksliniekiem Annu Klišāni, Artūru Muskaru, Jurģi Lūsi, Malgožatu Apsi un Robertu Gailīti. Izrādes varoņi caur smeldzīgu humoru meklēs ceļu, kā izdzīvot jaunajā pasaulē, kur mums ierasto bioloģisko daudzveidību ir aizstājušas krāsainas sintētiska apģērba kaudzes. 

Savu 15. dzimšanas dienu Ģertrūdes ielas teātris atzīmēs svētdien, 27. oktobrī, pulksten 15.00 ar režisora Andreja Jarovoja un laikmetīgās deju kompānijas "Sixth" dejotāju veidotu skatuves mākslas darbu "Tas ir viss, ko mēs varam". Tā ir intensīva tehno mūzikas un dejas izrāde, kas aicina pievērst uzmanību solidaritātei un iekļaujošai cilvēcībai – tam, kā mums tik ļoti pietrūkst ikdienas attiecībās vienam ar otru. Izrādes veidotāji uzsver:

"Kad pasauli vienojošās saites ir sarautas, labākais, ko varu darīt, ir dejot un dejot kopā ar citiem."

Skatuves mākslas darbs "Tas viss, ko mēs varam" Ģertrūdes ielas teātrī
Skatuves mākslas darbs "Tas viss, ko mēs varam" Ģertrūdes ielas teātrī

Pēc izrādes teātra komanda aicina skatītājus uzkavēties teātra foajē, kur darbosies sietspiedes darbnīca. Apmeklētājiem būs iespējams apdrukāt līdzpaņemtos tekstilizstrādājumus, kā arī neformālā atmosfērā aicinām izbaudīt kopā būšanas prieku, sirsnīgas sarunas un dejas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti