Mūžībā aizgājis aktieris un režisors Harijs Gerhards

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 6 mēnešiem.

4.decembrī mūžībā aizgājis aktieris un režisors Harijs  Gerhards (12.06.1933-04.12.2014)., informēja Latvijas Teātra darbinieku savienībā.

Harijs Gerhards dzimis 1933.gada 12.jūnijā. Visu savu radošo mūžu viņš veltījis teātra mākslai. Uz Jaunatnes teātra skatuves Gerhards ir spēlējis jauniešu lomas (Ēriha Kestnera "Emīls un Berlīnes zēni", Marka Tvena "Toms Sojers"), vēlāk kļūdams par iezīmīgu raksturotāju ar asām novērošanas spējām (titulloma Moljēra lugas "Tartifs" iestudējumā, Nikolajs II Dolgija "Leitnants Šmits").

Vairāk nekā 30 gadus Gerhards priecējis radioklausītājus. Būdams režisors, rūpīgi izstrādāja tēlu psiholoģiju, piemeklējot emocionāli iedarbīgu mūziku. Nozīmīgākie radioiestudējumi bijuši Jāņa Raiņa "Krauklītis", "Jāzeps un viņa brāļi", Kārļa Skalbes "Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties", Annas Brigaderes "Lolitas brīnumputns", Andreja Pumpura eposs "Lāčplēsis" un citi.

Gerhards ir bijis režisors Dailes teātrī un Latvijas Leļļu teātrī. Viņš bijis arī pedagogs daudziem tagad pazīstamiem aktieriem.

Teātra darbinieki izsaka visdziļāko līdzjūtību Gerharda tuviniekiem, draugiem un kolēģiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti