Mūžībā aizgājis Liepājas teātra aktieris Zigurds Akmentiņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem un 7 mēnešiem.

Mūžībā aizgājis Liepājas teātra aktieris un vēsturnieks Zigurds Akmentiņš (6.03.1930. - 28.11.2015.), informē Liepājas teātra pārstāvji.

Viņš ienāca Liepājas teātrī 1955.gadā un šeit pavadīja visu savu mūžu. Nospēlēja ap 150 lomām - tai skaitā lielas un mazas, bet, kā vienmēr apgalvoja pats, visas mīļas. Arī tad, kad deviņdesmito gadu sākumā kļuva par ārštata aktieri, Zigurds Akmentiņš nekad neatteica savam teātrim un vienmēr bija klāt - gan piedaloties iestudējumos, gan Ziemassvētku koncertos, gan vadot ekskursijas Liepājas teātrī, iepazīstinot ar teātra "otru pusi" daudz jo daudz interesentu.

Līdzās aktiera darbam Zigurds Akmentiņš interesējās arī par teātra vēsturi, rakstot teātra hroniku gan žurnālam "Teātra Vēstnesis", gan apkopojot informāciju par visiem Liepājas teātra iestudējumiem, sākot no 1918.gada manuskriptā "Liepājas teātra hronika". Vairākas grāmatas veltīja arī saviem kolēģiem.

Pirms pieciem gadiem - 80 gadu jubilejā - Zigurds Akmentiņš pulcēja sava talanta cienītājus radošā vakarā "Par balto dāmu un citiem jeb stāsti par manu teātri".

Pirms pāris nedēļām Zigurds Akmentiņš tika uzņemts Latvijas Teātra Zelta fondā, diemžēl uz godināšanu pats vairs nevarēja ierasties veselības stāvokļa dēļ, taču nozīmēja tas viņam daudz. Zigurds Akmentiņš bez teātra nevarēja. Viņš neizlaida nevienu pirmizrādi, vienmēr bija klāt savam teātrim svarīgos notikumos.

Atvadīšanās no Zigurda Akmentiņa notiks 5.decembrī plkst. 11.30 Liepājas teātrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti