Zivju konservus bieži uztver kā ātru uzkodu, kad nav iespējams pagatavot pilnvērtīgu maltīti, bet situāciju mainīja gan ierobežotās svaigas pārtikas pirkšanas iespējas pandēmijas laikā, gan cilvēku gaumes maiņa un reklāmas aktivitātes.
Amerikāņu zivsaimniecības speciālists Džons Fīlds norādīja, ka zivsaimniecības var būt ļoti ilgtspējīgas:
"Lielākā daļa dzīvnieku, ko izmanto konservu gatavošanā, ir zemā barības ķēdes līmenī un ir patiešām bagāti ar omega-3 taukskābēm. Tā ir laba pārtika un ilgtspējīgs olbaltumvielu avots."
Patlaban produkts jau kļuvis par daudzu vīna bāru ēdienkaršu neatņemamu sastāvdaļu, un rodas pat restorāni un klubi, kuru dalībnieki saņem neskaitāmās garšvielās, eļļās, mērcēs un to kombinācijās iesaiņotas jūras veltes. Piemēram, 2020. gadā Losandželosā dibinātā "Fishwife" ēdināšanas uzņēmuma moto ir piedāvāt augstas kvalitātes, ilgtspējīgi iegūtas jūras veltes, kas akcentē produkta kulinārijas aspektu un atgādina par gadsimtiem ilgām tradīcijām.
Analītiķi informē, ka pasaulē nozares apgrozījums tuvojas 11 miljardiem dolāru, tostarp pateicoties ASV jauniešu gaumei.