Rīta Panorāma

Eiropas valstis pagarinās iekšējo robežkontroli

Rīta Panorāma

Intervija ar Iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski

Pasaulē pieaug zivju konservu popularitāte

Pasaulē aug zivju konservu popularitāte

Covid-19 laikā un pēc pandēmijas pasaulē strauji augusi zivju konservu popularitāte. Eksperti norāda, ka šis ir vērtīgs produkts ar augstu olbaltumvielu saturu.

Zivju konservus bieži uztver kā ātru uzkodu, kad nav iespējams pagatavot pilnvērtīgu maltīti, bet situāciju mainīja gan ierobežotās svaigas pārtikas pirkšanas iespējas pandēmijas laikā, gan cilvēku gaumes maiņa un reklāmas aktivitātes.

Amerikāņu zivsaimniecības speciālists Džons Fīlds norādīja, ka zivsaimniecības var būt ļoti ilgtspējīgas: 

"Lielākā daļa dzīvnieku, ko izmanto konservu gatavošanā, ir zemā barības ķēdes līmenī un ir patiešām bagāti ar omega-3 taukskābēm. Tā ir laba pārtika un ilgtspējīgs olbaltumvielu avots."

Patlaban produkts jau kļuvis par daudzu vīna bāru ēdienkaršu neatņemamu sastāvdaļu, un rodas pat restorāni un klubi, kuru dalībnieki saņem neskaitāmās garšvielās, eļļās, mērcēs un to kombinācijās iesaiņotas jūras veltes. Piemēram, 2020. gadā Losandželosā dibinātā "Fishwife" ēdināšanas uzņēmuma moto ir piedāvāt augstas kvalitātes, ilgtspējīgi iegūtas jūras veltes, kas akcentē produkta kulinārijas aspektu un atgādina par gadsimtiem ilgām tradīcijām.

Analītiķi informē, ka pasaulē nozares apgrozījums tuvojas 11 miljardiem dolāru, tostarp pateicoties ASV jauniešu gaumei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti