Rīta Panorāma

NATO ģenerālsekretāra pienākumus sāk pildīt Marks Rute

Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētāju Ināru Šuri

Intervija ar labklājības ministru Uldi Auguli

Labklājības ministrs: Darba tirgū jāiesaista ap 15 000 nestrādājošo jauniešu

Latvijā jādomā par to, kā iesaistīt darba tirgū tos 15 000 jauniešus 15 līdz 26 gadu vecumā, kuri patlaban nemācās un nestrādā. To Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja labklājības ministrs Uldis Augulis (Zaļo un Zemnieku savienība).

"Mums maksimāli jāmēģina paņemt to darbaspēku, kas ir Latvijā. (..) Mums jādomā par to, kas šeit nākotnē strādās," uzsvēra Augulis.

Viņš pauda, ka gribētu, lai Latvijas iedzīvotāji paši spētu uzturēt valsti un sevi. Tāpat viņš akcentēja, ka būtiski veicināt valstī dzimstību, jo, neraugoties uz atbalstu, dzimstības rādītājos vērojams kritums.

Savukārt, komentējot publiski izskanējušo, ka nākotnē varētu samazināt bērnu kopšanas atvaļinājumu, Augulis sacīja, ka esot pārprasts. 

Viņš paskaidroja: ""Delfi" intervijā, kur mēs runājām vispār par hipotētiskām iespējām uz nākotni, nevienā brīdī nebija runa par bērnu kopšanas atvaļinājuma samazināšanu, bet ko tieši un kādā veidā darīt ar bērnu kopšanas pabalstu. Tās ir divas atšķirīgas lietas. Sabiedrībā šobrīd ir izplatīta dezinformācija. Mēs plānojam budžetu nākamajiem četriem gadiem, nekas tamlīdzīgs nav paredzēts, bet acīmredzot ir sabiedrības daļa, kam ir interese kaut kādā veidā to jau pacelt kā faktu."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti