Dienas ziņas

Šodien sākas mācības "Namejs 2024"

Dienas ziņas

Zīmju valodā. Dienas ziņas

Kritizēto rudzu maizes programmu šogad skolās nesāks

300 000 eiro vērto rudzu maizes programmu skolās šogad tomēr neīstenos

Sabiedrībā iepriekš negatīvu attieksmi izpelnījušos rudzu maizes dalīšanas programmu izglītības iestādēs šogad tomēr neīstenos, un tās nākotni 2025. gadā Zemkopības ministrija (ZM) vēl vērtēs, aģentūrai LETA pastāstīja ministrijas pārstāvji.

Lauku atbalsta dienesta (LAD) pārstāvji norāda, ka dalībai programmā LAD saņēma vienu pieteikumu, kuru tā iesniedzējs pēc paša iniciatīvas augusta beigās atsauca, kā iemeslu minot sabiedrības daļas neviennozīmīgo un negatīvo attieksmi pret programmas īstenošanu pašreizējos apstākļos. Programmai varēja pieteikties biedrības vai nodibinājumi.

Programmas plānotais mērķis bija iepazīstināt pirmsskolas audzēkņus un 1. līdz 9. klases skolēnus ar rudzu maizi kā tradicionālu, nozīmīgu un reģionam raksturīgu vērtību un izglītot par tās nozīmi uzturā.

KONTEKSTS:

Lai iepazīstinātu pirmsskolas audzēkņus un 1. līdz 9. klases skolēnus ar rudzu maizi kā tradicionālu un reģionam raksturīgu produktu, valdība lēma piešķirt 300 000 eiro rudzu maizes programmas īstenošanai.

Zemkopības ministrija, kura izstrādāja programmu, iepriekš skaidroja, ka Latvijā kopumā samazinās maizes, īpaši rupjmaizes, patēriņš. Rudzu maize esot Latvijai raksturīgs un nozīmīgs pārtikas produkts, kas satur ļoti daudz vērtīgu uzturvielu, tāpēc tā lietošanu uzturā vajadzētu veicināt jau no bērnības.

Tikmēr sabiedrībā projekts izsauca neviennozīmīgu attieksmi, daļai cilvēku apšaubot tēriņu lietderību. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti