Apsaimniekotājs «Civinity» vēršas tiesā pret dabasgāzes piegādātāju par līguma laušanu pirms apkures sezonas

Nekustamo īpašumu apsaimniekošanas uzņēmumu grupas "Civinity" uzņēmumi vērsušies tiesā pret uzņēmumu AS "AJ Power Gas", kas trīs nedēļas pirms apkures sezonas sākuma paziņojis par vienpusēju līguma laušanu. Apsaimniekotājs jau noslēdzis līgumu ar jaunu dabasgāzes piegādātāju, tāpēc apkure uzņēmuma apsaimniekotajiem namiem tiks nodrošināta.

Uzņēmumā informēja, ka "Civinity" grupas uzņēmumi AS "Civinity Mājas", SIA "Civinity Mājas Jūrmala" un SIA "Civinity Solutions" bija noslēguši līgumu ar AS "AJ Power Gas" par dabasgāzes piegādi līdz 2024./2025. gada apkures sezonas noslēgumam, fiksējot konkrētu dabasgāzes cenu uz visu piegādes periodu.

Septembra sākumā "AJ Power Gas" paziņojis par nespēju pildīt uzņemtās līguma saistības, atsaucoties uz no viņiem neatkarīgiem apstākļiem, un

izteicis piedāvājumu pārskatīt līguma cenu, to krietni paaugstinot. Nepanākot vienošanos par cenas izmaiņām, uzņēmums paziņojis par vienpusēju atkāpšanos no līguma. 

"Tādā veidā tūkstošiem klientu tika nostādīti ķīlnieka lomā, jo tik īsu laiku pirms apkures sezonas sākuma vairs nebija iespējams iepirkt dabasgāzi par to cenu, kāda bija pusgadu iepriekš," norādīja "Civinity", skaidrojot – gadījums, kad pakalpojuma sniedzējs, iespējams, manipulējot ar īso termiņu, īsi pirms apkures sezonas vienpusēji nosaka ultimātu, ir līdz šim uzņēmuma pieredzē nebijis. "Ar šādu rīcību uzņēmums " AJ Power Gas" pakļāva riskam vairākus tūkstošus dzīvojamo māju iedzīvotāju – vai nu laikā nesaņemt pakalpojumu, vai arī maksāt par to vairāk, nekā plānots."

"Civinity" pret AS "AJ Power Gas" vērsies tiesā, aicinot vērtēt uzņēmuma rīcības – vienpusējas atkāpšanās no līguma – likumību.

"Civinity" grupas uzņēmumu valdes locekle Nora Birkena norādīja, ka šobrīd uzņēmums jau radis risinājumu.

Līgums par dabasgāzes piegādi ar 1. oktobri noslēgts ar uzņēmumu SIA "Elenger".

Apkures pieslēgšana "Civinity" uzņēmumu mājām uzsākta septembra nogalē, un tuvāko divu nedēļu laikā apkure tiks pieslēgta visām dzīvojamajām mājām.

Uzņēmumā pastāstīja, ka šī apkures sezona varētu būt lētāka nekā aizvadītā, bet joprojām pastāv atšķirīgi siltumenerģijas tarifi dažādās pilsētās, atkarībā no infrastruktūras un kurināmā veida. Rīgā tas šobrīd ir 82,63 eiro par megavatstundu (bez PVN), kas ir par gandrīz 6% mazāks, kā tas bija iepriekšējā apkures sezonā. Citos reģionos cenas ir atšķirīgas, piemēram Mārupes novada Jaunmārupē tas ir par 36% augstāks nekā Rīgā jeb 112,58 eiro par megavatstundu. Savukārt Jelgavā 69,12 eiro par megavatstundu, kas ir par 16% mazāks nekā Rīgā un gandrīz divas reizes mazāks nekā Jaunmārupē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti