Krustpunktā

Krustpunktā: Vai atsevišķām slimībām vakcinācija būtu jānosaka kā obligāta?

Laikmeta krustpunktā

Oskars Kastēns: Karš Ukrainā ir zināmā mērā sašķēlis krieviski runājošo kopienu Latvijā

Krustpunktā izvaicājam iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski

Kozlovskis: Iekšlietu dienestos algas nākamgad varētu pieaugt par 10%

Nākamajā gadā atalgojums iekšlietu dienestos strādājošiem varētu pieaugt vidēji par 10%, tā šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" informēja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ("Jaunā Vienotība"). Tādā veidā notiks arī atalgojuma izlīdzināšana ar aizsardzības spēkiem, lai mazinātu algu nevienlīdzību dienestos.

Iekšlietu ministrijā informē, ka policistiem, ugunsdzēsējiem, robežsargiem, ieslodzījuma vietās nodarbinātajiem, Nodokļu un muitas policijā nodarbinātajiem plānotā atlīdzības paaugstināšana ietver jaunu piemaksu 300 eiro apmērā (bruto) par noteikto funkciju un uzdevumu izpildi, kā arī mēnešalgu pieaugumu vidēji par 10% 2025. gadā.

"Policists pēc apmācībām, nerēķinot virsstundas un darbu naktī, uz rokas saņems nedaudz virs 1000 eiro. Iespējas nav tik lielas, lai mēs varētu virzīties uz priekšu tā, kā gribējām. Bet apzināmies budžeta iespējas," sacīja ministrs, vienlaikus apšaubot, ka gaidāmais algu pielikums palīdzēs izskaust darbinieku trūkumu.

Kozlovskis piekrīt, ka Saeimā gaidāmas spraigas debates par nākamā gada budžeta projektu. Viņaprāt, diskusijas varētu būt par to, ka plānotais pielikums iekšlietu dienestos nav pietiekams. Kozlovskis izteica cerību, ka algu palielinājumu izdosies panākt arī nākamajos gados.

KONTEKSTS:

Strādājot pie nākamā gada budžeta izstrādes, valdības koalīcija vienojusies ierobežot vidējo algu kāpumu publiskā sektora darbiniekiem. Pašlaik tiek izskatīts variants, ka algas valsts sektorā nevarēs pieaugt vairāk kā par 2,6%.

Tas gan raisījis bažas par tiem publiskā sektora darbiniekiem, kuri saņem mazākas algas, tostarp pedagogiem

Vienlaikus par valsts budžeta prioritātēm noteikta ārējā un iekšējā drošība. Līdz ar to atalgojuma griesti uz aizsardzības un iekšlietu dienestos strādājošajiem neattiecas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti