Rīta Panorāma

Krievijas gaisa triecienos Ukrainā jauni postījumi

Rīta Panorāma

Zīmju valodā. Rīta Panorāma

Vācijā biroja ēkas sāk pārveidot par daudzdzīvokļu namiem

Vācijā biroju ēkas sāk pārveidot par daudzdzīvokļu namiem

Izmaiņas ekonomikā un aizvien plašākā attālinātā darba izmantošana daudzās Eiropas valstīs samazina pieprasījumu pēc biroju ēkām. Lai risinātu akūto mājokļu krīzi, Vācijā biroju ēkas sāk pārveidot par daudzdzīvokļu namiem.  

Divi vācu uzņēmēji galvaspilsētā Berlīnē biroju ēkas pārbūvē jau vairākus gadu desmitus un uzskata, ka šādā veidā iespējams piedāvāt dzīvokļus par pieejamām cenām. Piemēram, kādā bijušās Vācijas Demokrātiskās Republikas dzelzceļa īpašumā sākotnēji tika ierīkoti veikali, bet vēlāk radās ideja par tālāku pārveidošanu. Nācās saskarties ar daudziem izaicinājumiem, piemēram, piesārņojumu un ugunsdrošības noteikumu ievērošanu, taču ēkā izdevās izbūvēt nelielus dzīvokļus, kas atbilst "zaļajiem" standartiem un kuros nodrošināta energoefektiviāte. 

Nekustamā īpašuma projektu attīstītājs Arndts Ulrihs norādīja: "Biroju ēku cenas izcilās vietās ir tik augstas, ka to pārbūve neatmaksājas. Taču, ja paskatās uz nomalēm, kur birojus vairs neizmanto, ir jēga tos pārveidot par dzīvokļiem."

Tomēr uzņēmēji spiesti atzīt, ka bieži varas iestādes nav ieinteresētas šādos projektos. Pašvaldības pirmkārt ar komerciālām un biroju telpām vēlas piesaistīt uzņēmējus, lai radītu jaunas darba vietas un vairāk iekasētu nodokļos. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti