Konkurences padome atļauj atkritumu apsaimniekotājam «Latvijas Zaļais punkts» pārņemt «Eko osta»

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut vides apsaimniekotājam SIA "Latvijas Zaļais punkts" gūt vienpusēju izšķirošu ietekmi pār atkritumu apsaimniekotāju SIA "Eko osta". KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu. 

"Latvijas Zaļais punkts" ietilpst AS "Eco Baltia" grupā, kuras uzņēmumi galvenokārt nodarbojas ar vides apsaimniekošanu un atkritumu pārstrādi, sadzīves un šķiroto atkritumu apsaimniekošanu, izlietotā iepakojuma apsaimniekošanu, būvgružu, lielgabarīta atkrituma apsaimniekošanu, kā arī ceļu, ielu un teritoriju tīrīšanu un uzturēšanu Baltijā. Uzņēmuma "Latvijas Zaļais punkts" pamatdarbība ir iepakojuma atkritumu, elektrisko un elektronisko iekārtu un videi kaitīgo preču atkritumu savākšanas un pārstrādes organizēšana.

SIA "Eko osta" nodarbojas ar atkritumu apsaimniekošanu un pārstrādi, ar naftas produktiem piesārņotu ūdeņu savākšanu, pārvadāšanu, attīrīšanu un pārstrādi, vides sanāciju un kvalitātes monitoringu. Tostarp uzņēmums veic kuģu radīto atkritumu apsaimniekošanu, tai skaitā Rīgas, Skultes, Salacgrīvas, Engures, Lielupes, Mērsraga ostu teritorijās savākto kuģu radīto naftas atkritumu attīrīšanu. SIA "Eko osta" sniegto atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu ietvaros tiek veikta galvenokārt dažāda veida bīstamo atkritumu savākšana, pārvadāšana un citas ar atkritumu apsaimniekošanu saistītās darbības.

KP norādīja, ka apvienošanās dalībnieku darbība Latvijas teritorijā pārklājas smēreļļu, eļļas filtru, nolietoto riepu un elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanas jeb savākšanas un pārvadāšanas tirgū Latvijas teritorijā. Apvienošanās rezultātā tiks ietekmēti arī ar šiem tirgiem vertikāli saistīti tirgi – videi kaitīgo preču (smēreļļas, eļļas filtri, riepas, akumulatori) ražotāju atbildības sistēmu tirgus Latvijas teritorijā, kā arī elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu ražotāju atbildības sistēmu tirgus Latvijas teritorijā.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, konkurences uzraugi secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis augstāk minētajos tirgos Latvijā, tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti