«Indexo banka» darbu sāks 28. augustā

Jaunā "Indexo banka" darbu sāks 28. augustā, sākotnēji piedāvājot apkalpošanu Latvijas privātpersonām, teikts bankas paziņojumā medijiem. 

Banka norādīja, ka patlaban pabeidz pēdējos pakalpojumu darbības testus.

"Indexo" atzīmēja, ka no 28. augusta Latvijas iedzīvotāji varēs kļūt par bankas klientiem, izmantojot pilnīgi jaunu mobilo lietotni. 

"Jau no pirmās darbības dienas bankas klientiem būs pieejama virkne inovatīvu finanšu produktu, kā arī visi bankas pamata pakalpojumi. "Indexo bankas" mērķis ir Latvijas finanšu tirgū veicināt konkurenci gan ikdienas apkalpošanā, gan kreditēšanā," norādīja bankā. 

KONTEKSTS:

Ar akciju sākotnējo publisko piedāvājumu vairāk nekā pirms gada ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" sāka ceļu, lai piesaistītu investīcijas un dibinātu banku. "Indexo" vadība kritizēja Latvijā pašlaik strādājošās bankas, savā kredītiestādē solot tikai vietējos klientus un dāsnāku kreditēšanas politiku.

Sākotnējā publiskajā piedāvājumā uzņēmums piesaistīja plānotos 7,49 miljonus eiro. Eksperti iepriekš pozitīvi vērtēja kompānijas plānus akciju tirgū, bet saskatīja arī vairākus riskus.

Pēc Latvijas Bankas novērtējuma un priekšlikuma Eiropas Centrālās banka maijā nolēma izsniegt AS "Indexo Banka" licenci kredītiestādes darbībai. Tā ir arī pirmā bankas licence Latvijā, kas izsniegta pēc Latvijas pievienošanās eirozonai un kuras izsniegšanā ir iesaistīta Eiropas Centrālā banka.

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" tika izveidota 2017. gadā. "Indexo" lielākais akcionārs ir SIA "DVH", kurai, pēc IPO prospektā minētā, pieder apmēram 22,31% akciju. Kompānijas "DVH" īpašnieki ir SIA "Perfect Match" (40,97%), kuras vienīgais īpašnieks ir Henriks Karmo, SIA "VSCAP" (33,07%), kuras vienīgais īpašnieks ir Valdis Siksnis, kā arī SIA "Dziela" (11,94%), kuras īpašnieki vienādās daļās ir Kristīne Mūrmane un Druvis Mūrmanis, kā arī SIA "Crosshill Capital" (9,92%), kuras īpašnieks ir Toms Kreicbergs, un SIA "IJ birojs" (4,1%), kuras vienīgais īpašnieks ir Jānis Buks.

"Indexo" šobrīd tirgū pazīstams kā pensiju pārvaldītājs. Kompānijas vadītājs Valdis Siksnis lepojas, ka pāris gadu laikā uzņēmums kļuvis par nozares trešo lielāko spēlētāju un pamatīgi "sapurinājis" tirgu. Šobrīd to pašu "Indexo" vēlas arī banku sektorā, paredzot tuvāko gadu laikā "izkarot" 4 vai 5 procentus banku nozarē, kas gan kā prognoze esot ļoti pieticīga. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti