«Volvo» atsakās no ieceres līdz 2030. gadam pilnībā pāriet uz elektromobiļu ražošanu

Zviedrijas autobūves kompānija "Volvo" paziņojusi, ka nolēmusi mainīt plānus, kas paredzēja līdz 2030. gadam pilnībā pāriet uz elektroauto ražošanu.

Jaunais plāns paredz, ka 2030. gadā ap 90% "Volvo" saražoto automašīnu būs elektrificētas (elektroauto vai hibrīda auto), bet atlikušie 10% varētu būt citu veidu modeļi.

Pašlaik ap 26% "Volvo" saražoto automašīnu ir elektromobiļi, bet kopā ar hibrīdauto elektrificēto automašīnu īpatsvars ir 48%. "Volvo" plāno, ka nākamgad šis rādītājs sasniegs 50 līdz 60%.

"Mēs joprojām stingri pieturamies pie pārliecības, ka nākotne pieder elektroauto. Elektriskās automašīnas piedāvā labāku braukšanas pieredzi un lielākas iespējas izmantot modernās tehnoloģijas, kas uzlabo vispārējo klientu pieredzi.

Taču ir skaidrs, ka pāreja uz elektroauto nebūs lineāra. Klienti un tirgus virzās uz priekšu atšķirīgā pieņemšanas ātrumā," atzina "Volvo Cars" prezidents Džims Rovans.

Eiropas Savienībā pašlaik sarūk pieprasījums pēc elektroauto; viens no iemesliem ir valdības subsīdiju samazināšana šiem auto.

"Volvo" papildu problēmas varētu sagādāt arī tas, ka šis autobūves uzņēmums pieder Ķīnas koncernam "Geely" un daļa ražošanas ir izvietota Ķīnā.

Savukārt Eiropas Savienība, Kanāda un ASV nolēmušas ievērojami paaugstināt importa nodevas Ķīnā ražotiem elektroauto, jo Ķīnas valdība un autobūves uzņēmumi tiek vainoti negodīgā konkurencē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti