Konditors Hosē Fernandess vērtēja: "Pieaugusi cena pienam, olām, miltiem un eļļai, kurā šo ēdienu gatavo. Visiem ražošanas pamatproduktiem ir palielinājušās cenas, tāpēc mums nekas cits neatlika, kā arī nedaudz paaugstināt cenu."
Šo tradicionālo gardumu no maizes, piena, medus un cukura sāka gatavot mūķenes 15. gadsimtā, un to Spānijā parasti ēd gavēņa laikā – 40 dienas pirms Lieldienām.
Sākotnējam vienkāršo cilvēku ēdienam vēlāk sāka pievienot citus produktus, tai skaitā vīnu, sīrupu, apelsīnu sulu, cukuru vai kanēli, un torrihas pārtapa par iecienītu kārumu.
Spānijas iedzīvotāji tradīcijas neaizmirst arī ārzemēs – pagājušajā gadā ar šī ēdiena gatavošanu iepazīstināja arī Latvijā dislocētie šīs valsts karavīri. Viņu kolēģi no citām valstīm atzina, ka pēc tik salda un eļļaina ēdiena vajagot noskriet trīs maratonus, lai nodedzinātu uzņemtās kalorijas.
Lai arī pašreizējais cenu pieaugums, iespējams, nedaudz samazinās pieprasījumu, tomēr nešķiet, ka spāņi aizmirsīs savas tautas gastronomiskās tradīcijas.
Svinam Lieldienas