Panorāma

Piedāvā dekriminalizēt narkotiku lietošanu arī pieaugušajiem

Panorāma

Panorāma

Par vētras postījumiem apdrošinātājiem pieteikumi 12,75 miljonu eiro apmērā

Par vētras un lietavu postījumiem apdrošinātājiem pieteikumi 12,75 miljonu eiro apmērā

Apdrošināšanas kompānijas līdz pirmdienas, 5. augusta, vakaram par vētras un lietavu radītajiem postījumiem ir saņēmušas 7001 atlīdzību pieteikumu, par kuriem izmaksātas un rezervētas atlīdzības aptuveni 12,75 miljonu eiro apmērā, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) pārstāvji.

Tostarp par apdrošinātiem īpašumiem saņemts 6041 pieteikums, par kuriem izmaksātas un rezervētas atlīdzības 8,6 miljonu eiro apmērā, KASKO apdrošināšanā – 635 pieteikumi, kur atlīdzības sasniedz 1,35 miljonus eiro, bet sējumu apdrošināšanā – 325 pieteikumi par 2,8 miljoniem eiro.

Asociācija atzīmē, ka atlīdzību pieteikumu skaits turpina augt, tādējādi šie vēl nav galīgie skaitļi.

Vienlaikus LAA atzīmēja, ka tās rīcībā nav informācijas par atteikumu skaitu.

Asociācijā skaidroja, ka apdrošinātāji turpina rūpīgi izvērtēt katru gadījumu un pārskata politikas, ņemot vērā nepieredzēto ekstremālo lietavu radītos postījumus. Līdz ar to LAA prognozē, ka atteikumu proporcija būs neliela. 

KONTEKSTS:

Naktī uz 29. jūliju Latviju skāra novērojumu vēsturē intensīvākās lietavas un spēcīgākā vasaras vētra, secinājis Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Glābēji dabas stihijas postījumu dēļ saņēmuši vairāk nekā 1000 izsaukumu. Vissmagāk skarta Rīga, Jūrmala, Pierīgas reģioni un daži novadi Zemgalē. Vētras pīķī bez elektroapgādes palikušo klientu skaits sasniedza gandrīz 50 000.

Lietavas, kas sākās svētdien un sāka pierimt tikai pirmdienas pēcpusdienā, bijušas spēcīgākās Latvijā vismaz kopš 1945. gada. Lai gan nokrišņu mērījumi veikti arī agrāk, pagaidām arhīva dati sakārtoti un droši ticami ir kopš 1945. gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti