Rīta Panorāma

Intervija ar Liepājas teātra valdes locekli mākslinieciskajos jautājumos Valteru Sīli

Rīta Panorāma

Jaunumi lācēna Ričija Rū dzīvē

Intervija ar Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdi Gintu Kaminski

Pašvaldību savienības vadītājs: Stabila finanšu situācija nav nekur

Nevienā pašvaldībā finanšu situācija nav stabila, tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis. 

Viņš skaidroja , ka arī tām pašvaldībām, kurām ir lielāki finanšu resursi, finanšu situācija nav stabila, jo "neviena nevar piepildīt tās vēlmes, kas bija pirms gada vai diviem". Kaminskis atzīmēja, ka finanšu situācijas pašvaldībās būtiski nav mainījušās, arvien vairākās vietvarās esot grūtības. Tāpat tiekot saņemti signāli, ka  līdzekļu nepietiekamības dēļ pašvaldības pārskata administratīvās funkcijas.

Tomēr Kaminskis uzsvēra, ka svarīgāk raudzīties uz nākamā gada budžetu. Prognozējamība un skaidrība par nākotni ir tieši tas, ko pašvaldības visvairāk gaidot no valsts puses, sacīja Kaminskis, piebilstot: "Tos dažus mēnešus nevajag runāt, kā šogad pietrūkst."

Pašvaldības patlaban gaida sarunas ar Finanšu ministriju par 2025. gada budžetu. Kaminskis norādīja, ka sarunās lielākais uzsvars būs uz valsts finansējuma prognozējamību un arī papildu finansējumu.

"Prognozējamība ir būtiskākais. Stabils, pietiekams bāzes finansējums. Lai pašvaldības spētu noturēt šī brīža situāciju un attīstītos, ir noteikti jānāk papildu finansējumam. (..) Ja valsts ir pieņēmusi lēmumus, kas atstāj negatīvu fiskālo ietekmi uz pašvaldību budžetiem, šādos gadījumos valstij jāpasaka, kāda ir šī kompensācija. Pašvaldība nav vienas nozares budžets – tas ir tāds pats daudznozaru mehānisms kā valsts," atzīmēja Kaminskis. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti