Rīgas lidosta apsver iespēju lauzt līgumu ar «Rere meistariem» par tehnisko dienestu ēkas pārbūvi

Rīgas lidosta apsver iespēju lauzt līgumu ar būvfirmu SIA "Rere meistari" par tehnisko dienestu ēkas pārbūvi saistībā ar neapmierinošiem būvniecības tempiem, aģentūrai LETA sacīja Rīgas lidostā.

Lidostā uzsver, ka objekta būvniecības tempi ir neapmierinoši – septiņus mēnešus pēc sākotnējā būvdarbu termiņa beigām izpildīto darbu apjoms ir sasniedzis vien 56%.

Sākotnējais līguma izpildes termiņš bija noteikts 2023. gada 6. novembrī. Tomēr atbilstoši spēkā esošajiem līguma grozījumiem pašreizējais darbu nodošanas termiņš bija 2024. gada 31. janvāris.

Lidostā skaidro, ka līguma ietvaros ir veikti gandrīz visi iespējamie pasākumi, lai paātrinātu objekta būvniecības tempus. Tostarp organizētas pārrunas ar "Rere" īpašniekiem un apakšuzņēmumu vadītājiem, noslēgtas trīspusējās un četrpusējās vienošanās par tiešajiem norēķiniem ar darbu veicējiem.

Tomēr, neskatoties uz veiktajiem soļiem, būvniecības tempi joprojām ir neapmierinoši, tāpēc lidosta apsver arī iespēju lauzt līgumu, tāpat būvniekam tiek piemērots līgumsods par termiņu kavējumu.

Lidostā norāda, ka sākotnējā līguma summa bija noteikta 9,662 miljonu eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), tomēr pēc veiktajiem projekta un attiecīgi līguma grozījumiem spēkā esošā līguma summa ir palielinājusies par gandrīz 260 000 eiro – līdz 9,922 miljoniem eiro bez PVN.

Septembra sākumā Nodrošinājuma valsts aģentūra pārtrauca sadarbību ar vairāku ugunsdzēsēju depo būvniecībā iesaistīto uzņēmumu "Rere būve", jo tas ilgstoši nespēja izpildīt uzņemtās līgumsaistības un pabeigt darbus pilnā apjomā Dagdas un Ilūkstes depo, kā arī piegādāt nepieciešamās iekārtas Priekules un Iecavas depo ēkās.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "De facto" iepriekš vēstīja, ka problēmas ar termiņu ievērošanu un spēju piesaistīt pietiekami daudz resursu ir vēl virknē būvobjektu, kur iepirkumus vinnējuši AS "Rere grupa" uzņēmumi. Vairākos gadījumos pasūtītāji jau bijuši spiesti iesaistīties pat tiktāl, ka slēdz trīspusējus līgumus ar apakšuzņēmējiem, lai tikai objektos būtu, kas strādā, vēstīja raidījums.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Rere meistari" pērn strādāja ar 21,404 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,9% vairāk nekā 2022. gadā, kā arī cieta 390 313 eiro zaudējumus pretstatā gadu iepriekš gūtajai peļņai.

"Rere meistari" reģistrēta 2004. gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,794 miljoni eiro. "Rere meistari" ir "Rere grupas" uzņēmums. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir AS "Rere grupa", kuras lielākie īpašnieki ir Ainārs Pauniņš un Didzis Putniņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti