Dienas ziņas

Novērš insultu, slēdzot sirds priekškambara starpsienas defektu

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Mazie ražotāji izrāda interesi par termorežīma pakomātiem

Mazie ražotāji izrāda interesi par termorežīma pakomātiem

Parādījusies jauna veida pārtikas piegāde Latvijā – termorežīma pakomāti. Daļa mazo ražotāju, kuriem iekarot lielveikalu plauktus gandrīz nav iespējams mazo apjomu dēļ, ar šādu piegādes variantu ir apmierināti un saskata iespēju tā sasniegt klientus.  

Juris no Inčukalna pirmo reizi izmantoja termorežīma pakomātu, lai saņemtu pasūtīto jēra gaļu. "Šis pakomāts ir pilnīgi svešs, tā ka labu laiku meklēju, kur viņš ir. Piegādāja jēra gaļu šeit. Man ieliek paciņu, kā visos pakomātos, pienāk īsziņa, un tiku iekšā un izņēmu," stāstīja Juris.

Termoregulējamā pakomāta telpā ar skapīšiem temperatūru +6 grādus uztur ar gaisa dzesētāju, kas atrodas aiz sienas. Ideja uzņēmumam "IziPizi" radusies, jo internetā pārdot pārtiku var viegli, taču nav, kas to piegādā, nodrošinot arī atbilstošu temperatūru.

"Mazais ražotājs, kurš ir saražojis 10 vienības ar produktu, viņam tas ir jāpārdod, tad ir jātaisa savs internetveikals un jāmeklē, kur viņu izvadāt. Mēs sapratām, ka mums ir nepieciešami loģistikas punkti, pašapkalpošanās loģistikas punkti, kas ir kā liels ledusskapis," par ideju stāstīja "IziPizi" dibinātājs Rolands Dzenis.

Šādu pakalpojumu izmantos arī zemnieku saimniecībā "Jaunsenči", kas audzē cūkas.

Pašiem realizēt produkciju Latvijas tirdzniecības vietas ir pārāk dārgi. Pakomāts esot risinājums.

"Jādzīvo līdzi laikiem, jo viss attīstās, viss notiek. Mūsu produkcija būs principā visā Latvijā. Jebkurš varēs pasūtīt un nākamajā dienā jau būtu izvēlētajā vietā," stāstīja zemnieku saimniecības "Jaunsenči" saimnieks Edgars Krastiņš.

Iedzīvotājiem šāda ideja vēl ir sveša, taču daļa aptaujāto to atbalsta. 

"Tiem cilvēkiem, kuriem nekā tāda nav un dārziņa nav, un pazīstamu zemnieku nav, tas varētu būt noderīgi," sprieda Bauskas iedzīvotāja Inga.

"Es domāju, ka izmantotu, jā!" sacīja Bauskas iedzīvotājs Vitauts,

Zemnieki apvienojoties no "IziPizi" iegādājas arī franšīzi. Pusi no iekasēšanas maksas – eiro piecdesmit – saņem franšīzes turētāji, otra puse – idejas autoriem.

"Šis pakomāts sūta gan vienā, gan otrā virzienā, gan arī strādā šī noliktavas daļa, kur zemnieki, kuri paši nebrauc, bet viņiem ir kaut kāds maršruts, kurš ir gana aktīvs, tad tanī maršrutā viņi paši izbrauc, viņu šoferis, un pārējo atstāj šeit, atstāj mūsu kurjeram," stāstīja Rolands Dzenis.

Šobrīd šādi termoregulācijas pakomāti atrodas Rīgā, Tukumā, Dundagā un pieci noliktavas jeb apmaiņas punkti: Valmierā, Taurenē, Ikšķilē un divi Rīgā. Tuvākajā laikā tāds būs arī Bauskā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti