Dienas ziņas

Atskurbtuvju uzturēšana pašvaldībām izmaksā dārgi

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Pēdējā laikā pasaulē palielinās Covid-19 izplatība

Pēdējā laikā pasaulē aug Covid-19 izplatība; Latvijā kāpums novērots jau jūlijā

Kovids nekur nav pazudis un aizvien ir ar mums, atgādina Pasaules Veselības organizācijā. Latvijas Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) norādīja, ka Latvijā slimības pieaugums novērots pirms dažām nedēļām un situācija varētu stabilizēties, bet apgalvot to būtu pāragri. Aptiekas norāda, ka ir liels paštestu pieprasījuma pieaugums.  

Eiropā situācija sliktāka nekā vidēji pasaulē

Kovida gadījumu skaits globāli pieaug, turklāt situācija Eiropā, pēc Pasaules Veselības organizācijas datiem, ir sliktāka nekā pasaulē vidēji. Pozitīvo testu īpatsvars pasaules mērogā ir vismaz 10 procenti, Eiropā – vismaz 20.

"Vīruss joprojām ir ļoti ar mums. Mūsu uzraudzības sistēmas dati no 84 valstīm rāda, ka SARS-CoV-2 pozitīvo testu īpatsvars vairākas nedēļas palielinās," medijiem paziņoja Covid-19 reaģēšanas vadītāja Pasaules Veselības organizācijā Marija Van Kerkhove.

Latvijā saslimstības kāpums bija jūlijā

Latvijā slimības izplatības izteikta palielināšanās novērota jūlijā, kad pozitīvie testi veidoja 10 līdz 13 procentus no visiem laboratoriskajiem izmeklējumiem.

Arī stacionēto pacientu skaits iepriekšējās nedēļās dubultojies, un lielākoties slimo jauni cilvēki. Pagājušās nedēļas dati liecina, ka izplatība samazinās.

"Skatoties uz pagājušās nedēļas datiem, mēs redzam, ka it kā samazinās, bet, protams, ir kādām 2–3 nedēļām ir jābūt, lai varētu pateikt, kāda ir tā stabilā tendence," norādīja SPKC Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Ūdre.

Aptiekās novērots, ka iedzīvotāji pēdējo nedēļu laikā aizvien vairāk iegādājas vīrusa paštestus un šo testu rezultātus oficiālā statistikā neieskaita.

Ir parādījušies jauni vīrusa paveidi, un jūlijā inficēšanās ar vienu no tiem strauji pieauga.

Sākotnējie dati liecina, ka slimības gaita ar šo paveidu ir līdzīga iepriekšējiem, bet informācijas par to nav daudz.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti