Samazināto 12% PVN likmi augļiem, ogām un dārzeņiem plāno saglabāt līdz 2028. gada beigām

Samazinātā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme 12% apmērā Latvijā raksturīgiem augļiem, ogām un dārzeņiem Latvijā būs spēkā līdz 2028. gada 31. decembrim. To paredz valdībā otrdien, 8. oktobrī, atbalstītās izmaiņas likumā par PVN. Iepriekš bija noteikts, ka samazinātā PVN likme būs spēkā līdz šā gada beigām.

Likumprojekta anotācija teikts: paredzēts turpināt PVN samazinātās likmes 12% apmērā piemērošanu līdz 2028. gada 31. decembrim tādu pārtikas produktu piegādēm, kas ir PVN likuma pielikumā minētie svaigie augļi, ogas un dārzeņi, tostarp mazgāti, mizoti, lobīti, griezti un fasēti, bet nav apstrādāti termiski vai kā citādi, piemēram, saldēti, sālīti, kaltēti. 

Ņemot vērā, ka PVN samazinātās likmes ieviešana ir atkāpe no vispārējās PVN sistēmas, un to, ka, piemērojot PVN samazināto likmi 12% apmērā noteiktu svaigo augļu, ogu un dārzeņu piegādēm, jātiecas sniegt labumu galapatērētājiem, proti, padarot šos produktus pieejamākus iedzīvotājiem, tad nepieciešams izvērtēt attiecīgas normas efektivitāti.

Zemkopības ministrijai uzdots līdz 2028. gada 1. jūnijam iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par PVN samazinātās likmes 12% apmērā ietekmi uz svaigu augļu, ogu un dārzeņu piegāžu cenām galapatērētājiem, tai skaitā salīdzināt cenu svaigu augļu, ogu un dārzeņu piegādēm galapatērētājiem reģionālajā līmenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti