ASV domnīca: ES palielinājusi sašķidrinātās dabasgāzes importu no Krievijas

Lai gan Eiropas Savienība (ES) apņēmusies atteikties no Krievijas energoresursiem, atbildot uz šīs valsts agresiju Ukrainā, šā gada pirmajā pusgadā bloka dalībvalstis palielinājušas sašķidrinātās dabasgāzes importu no Krievijas par 7%, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, secinājusi ASV domnīca "Enerģijas ekonomikas un finanšu analīzes institūts" (IEEFA).

Tāpat, saskaņā ar domnīcas ekspertu veikto tirdzniecības datu analīzi, Krievijas sašķidrinātās dabasgāzes piegādes Francijai ir pieaugušas vairāk nekā divas reizes.

Sašķidrinātā gāze
00:00 / 00:45
Lejuplādēt

Kā secinājuši eksperti, Francijas uzņēmumi šā gada pirmajā pusē importēja gandrīz 4,4 miljardus kubikmetru Krievijas sašķidrinātās dabasgāzes, salīdzinot ar vairāk nekā 2 miljardiem kubikmetru pērn.

Savukārt dati par citām lielākajām Krievijas sašķidrinātās dabasgāzes pircējām – Spāniju un Beļģiju – liecina par importa pieaugumu par 1% un samazinājumu par 16% attiecīgi.

Tikmēr skaidrojumu par Krievijas energoresursu importa apjoma pieaugumu devis Francijas enerģētikas gigants "TotalEnergies", kas šā gada pirmajā pusgadā bija lielākais Krievijas sašķidrinātās dabasgāzes importētājs Francijā.

Uzņēmums norādījis, ka tam joprojām ir saistoši līgumi, kas tika parakstīti ar Krieviju pirms tās pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti