Dīkstāvē bijušā metālapstrādes uzņēmuma «East Metal» ražotnes Daugavpilī un Dobelē atsāks darbu

Divas metālapstrādes uzņēmuma SIA "East Metal" ražotnes Daugavpilī un Dobelē, kurās kopumā strādā 550 cilvēki, tuvākajās dienās atsāks darbu. Par to informēja Dānijas kompānijas "East Metal" valdes priekšsēdētājs Kims Kronborgs Kristiansens, pirmdien tiekoties ar ekonomikas ministru Viktoru Valaini (Zaļo un Zemnieku savienība).

Pēc Kristiansena teiktā, uzņēmumam ir apstiprināts tiesiskās aizsardzības process, un šobrīd tas cer atrast risinājumu, lai atjaunotu finansiālo stabilitāti, tostarp meklē investoru vai pircēju, kas varētu iegādāties uzņēmumu, kā arī izskata citus finanšu instrumentus, lai uzņēmums varētu turpināt pilnvērtīgi strādāt. 

"Latvijai būtu svarīgi maksimāli nākt pretī un palīdzēt uzņēmumam atrisināt problēmu, lai 550 cilvēki nepaliktu bez darba un turpinātu strādāt. Tāpēc ministrija sniegs visu iespējamo atbalstu, kas ir tās kompetencē, tostarp sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru," norādīja Valainis.

"East Metal" sarežģītā struktūra un saistība ar grupas uzņēmumiem ietekmēja uzņēmuma darbību pēdējās divās nedēļās, skaidroja uzņēmuma pārstāvji. Dānijas uzņēmuma "East Metal Trade" sāktā bankrota procedūra tiešā veidā ietekmēja "East Metal" darbību, jo tika pārtraukta uzņēmuma normāla darbība un pasludināta dīkstāve.

Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš iepriekš sacīja, ka komunikācija ar uzņēmuma vadību ir sarežģīta. Lai sazinātos ar akcionāriem Dānijā, pašvaldība ir lūgusi arī Dānijas vēstniecības atbalstu. Zināms, ka Daugavpils ražotnē bija dīkstāve, taču plašākas informācijas pašvaldībai nebija.

Arī Dobeles novada pašvaldībai zināms, ka ražotnes darbinieki atradās dīkstāvē, taču plašāka informācija nebija pieejama.

"East Metal" vadība iepriekš informēja, ka patlaban tiek meklēts risinājums, lai uzņēmums turpinātu darbību un nodrošinātu darba vietas Latvijā.

4. septembrī "East Metal" vadība Zemgales rajona tiesā iesniegusi pieteikumu tiesiskās aizsardzības procesam Latvijā, kurš uzņēmumam tika pasludināts tajā pašā dienā. Turpmāk uzņēmuma primārais uzdevums ir fokusēties uz uzņēmuma darbības atjaunošanu.

Metāla konstrukciju ražotāja "East Metal" apgrozījums pagājušajā gadā bija 57,865 miljoni eiro, kas ir par 2,6% mazāk nekā 2022. gadā, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 34% - līdz 1,085 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"East Metal" reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 604 716 eiro. "East Metal" ir Dānijas uzņēmuma "East Metal Holding" meitasuzņēmums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti