Bloomberg: Baidena administrācija plāno paziņot par tarifiem Ķīnas elektroauto

Amerikas Savienoto Valstu prezidenta Džo Baidena administrācija gatavojas nākt klajā ar lēmumu par tarifu noteikšanu Ķīnas elektroautomašīnām un galvenajām stratēģiskajām nozarēm, vēstījusi ziņu aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz avotiem.

Par šādiem tarifiem Baidena administrācija varētu paziņot jau nākamnedēļ. Ķīnas prezidenta Sji Dzjiņpina stratēģija palielināt ražošanu, lai apturētu ekonomikas lejupslīdi savā valstī, ir izraisījusi neapmierinātību ASV un Eiropas Savienībā. Vašingtonas un Briseles ieskatā Ķīnas valdības atbalsts saviem ražotājiem izraisījis lēto eksporta preču plūdus Rietumos. 

Kā vēstīja "Bloomberg", jaunie tarifi tiks noteikti tādām nozarēm kā elektriskajiem transportlīdzekļiem, akumulatoriem un saules baterijām.

Šis būtu viens no Baidena lielākajiem soļiem ekonomiskajā sacensībā ar Ķīnu. Vēl pagājušajā mēnesī viņš aicināja paaugstināt tarifus Ķīnas tēraudam un alumīnijam, kā arī uzsākt oficiālu izmeklēšanu Ķīnas kuģu būves nozarē.

Ķīnas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka iepriekšējās ASV administrācijas noteiktie tarifi nopietni traucējuši ekonomiskos un tirdzniecības darījumus starp abām valstīm. Pekina aicinājusi Vašingtonu atcelt ierobežojumus un piebilda, ka veiks pasākumus, lai aizstāvētu savas tiesības un intereses.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti