Lauksaimniecības datu centru pievienos Lauku atbalsta dienestam

Zemkopības ministrijas (ZM) padotībā esošais Lauksaimniecības datu centrs (LDC) no 2025. gada 1. janvāra tiks pievienots Lauku atbalsta dienestam (LAD), tā otrdien, 10. septembrī, nolēma Ministru kabinets.

LDC mērķis ir nodrošināt valstī vienotu valsts informācijas sistēmu lauksaimniecības un zivjsaimniecības nozarē, īstenojot vienotu, vienkāršotu un elastīgu nozaru uzraudzību un izsekojamību, lai saglabātu sabiedrības veselību un nodrošinātu pārtikas nekaitīgumu.

Rīkojuma anotācijā teikts, ka pēc LDC pievienošanas LAD šai iestādei tiks uzticētas papildu funkcijas un uzdevumi, lai nodrošinātu līdz šim LDC pildīto funkciju un uzdevumu nepārtrauktību un attīstību.

Pēc ZM padotības iestāžu funkciju pārskatīšanas tiks nodrošināta ātrāka datu un informācijas aprite starp valsts pārvaldes iestādēm un privātpersonām, tā uzlabojot un vienkāršojot sabiedrībai sniegtos pakalpojumus, teikts rīkojuma anotācijā.

LDC 2024. gada 1. janvārī ir apstiprinātas 73 amata vietas, tostarp 10 ierēdņu vietas. Pašlaik centrā strādā 68 nodarbinātie.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti