Medijs: Vācijas aviokompānija «Lufthansa» apsver iespēju pirkt «airBaltic» akcijas

Vācijas aviokompānija "Lufthansa" apsver iespēju iegādāties Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" akcijas pirms lidsabiedrības plānotā akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO), vēsta biznesa ziņu aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz informētiem avotiem.

Sarunas esot sākuma stadijā, un lēmums par investīcijām vēl neesot pieņemts, norādījuši avoti, kas vēlējušies palikt anonīmi.

"Lufthansa" un "AirBaltic" atteikušās sniegt komentārus, ziņo "Bloomberg".

KONTEKSTS:

"AirBaltic" plāno īstenot IPO, kā arī piesaistīt stratēģisko investoru. Pagaidām informācija par stratēģisko investoru netiek atklāta, tomēr, kā izteicās "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss, pēc investora paziņošanas sabiedrībai būšot "pozitīvs pārsteigums". Latvijas Televīzijas (LTV) aptaujātie aviācijas eksperti, kā arī veiktā analīze norādīja uz to, ka potenciālais "airBaltic" investors varētu būt Vācijas nacionālā lidsabiedrība "Lufthansa". 

LTV raidījuma "De facto" rīcībā esoša informācija liecina, ka pašlaik notiek sarunas ar kādu labi zināmu, bet vārdā nenosauktu stratēģisko investoru, kurš sākotnēji varētu iegūt 10% lidsabiedrības akciju. Valstij pēc "airBaltic" IPO kompānijas kapitālā būs jāsaglabā vismaz 25% plus viena akcija. Šāda prakse esot arī citos ar aviāciju saistītos uzņēmumos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti