Pašvaldību investīciju projektiem aizdevumus varētu sniegt arī komercbankas

Ar nākamo gadu pašvaldības investīciju projektu īstenošanai varēs piesaistīt gan Valsts kases sniegtos valsts budžeta aizdevumus, gan aizdevumus, ko piedāvā citi aizdevēji, attiecīgi – arī komercbankas, ja tās piedāvā izdevīgākus aizdevuma nosacījumus. To paredz valdības ceturtdien, 10. oktobrī, ārkārtas sēdē apstiprinātie grozījumi Reģionālās attīstības likumā, informēja Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Izmaiņas sniegs pašvaldībām izvēles iespēju saņemt aizdevumus ar izdevīgākiem nosacījumiem pirmsskolas izglītības iestāžu, skolu, ceļu, ielu un tiltu investīciju projektiem vai citiem ikgadējā valsts budžeta likumā paredzētajiem aizdevuma mērķiem.

Grozījumi sagatavoti pēc pašvaldību un komercbanku iniciatīvas. Grozījumi vēl jāapstiprina Saeimā. Sekojoši tiks atkārtoti izdoti uz Reģionālās attīstības likuma pamata izdotie Ministru kabineta noteikumi, kas nosaka kārtību pašvaldību investīciju projektu aizdevumu izvērtēšanai.

VARAM atzīmēja, ka līdz šim regulējums attiecies tikai uz valsts budžeta aizdevumu saņemšanu. Tomēr gadījumos, ja arī kāds cits aizdevējs piedāvā pašvaldības izstrādātā investīciju projekta īstenošanai izdevīgākus aizdevuma nosacījumus, nekā tos piedāvā Valsts kase, pašvaldība šobrīd nevar izvēlēties citu aizdevēju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti