Rīgas lidosta plāno izbūvēt jaunu daudzstāvu autostāvvietu ar 400 vietām

Rīgas lidosta ar uzņēmumu "BM-projekts" noslēgusi 248 000 eiro vērtu līgumu par daudzstāvu autostāvvietas būvprojekta izstrādi, informēja lidostā. Stāvvietu ar 400 īstermiņa stāvvietām paredzēts būvēt pie lidostas termināļa jaunās ēkas.

Daudzstāvu stāvvietas būvniecība ir viens no etapiem "RIX Rīgas lidostas" jaunā pasažieru termināļa projekta realizācijā. Līgums paredz, ka pilns būvprojekts jāizstrādā un būvvaldē jāsaskaņo deviņu mēnešu laikā.

Autostāvvietas ēkai plānoti četri stāvi, un tā būs savienota ar lidostas "Rail Baltica" stacijas galeriju, estakādi un piebraucamajiem ceļiem. Noslēgtais līgums paredz būvprojektā iekļaut drošus gājēju kustības risinājumus gan nokļūšanai lidostas terminālī, gan dzelzceļa stacijā, tāpat tajā jāparedz motociklu, mopēdu un velosipēdu novietošanas iespējas.

Visos stāvvietas līmeņos ir paredzēta monitoringa sistēma brīvo stāvvietu noteikšanai un norādīšanai, pasažieru lifti, lidostas informācijas monitori, karsto dzērienu un uzkodu automāti, elektroauto uzlādes vietas, izsaukuma punkti pasažieriem ar ierobežotām pārvietošanās spējām un cits aprīkojums, kas ierašanos un uzturēšanos lidostā padarīs ērtāku ikvienam. Vides pieejamības prasības būs jānodrošina visā ēkā.

Uz stāvvietas jumta paredzēts izvietot saules paneļus, un arī kopumā projektā plānota ilgtspējīga būvmateriālu un iekārtu izvēle un lietojums.

KONTEKSTS:

Rīgas lidosta pērn novembrī izsludināja starptautisku iepirkumu lidostas jaunā termināļa būvniecībai.

Jaunā termināļa projektētais būvapjoms ir 45 000 kvadrātmetru, bet būvniecības izmaksas lēstas 167 miljonu eiro apjomā. Projektu plānots finansēt, piesaistot līdzekļus no Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas, citām starptautiskām finanšu institūcijām un kredītiestādēm.

Šī gada sākumā lidosta paziņoja par zīmola maiņu un plāniem izveidot 300 miljonu vērtu lidostas pilsētu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti