Tallina ieguldīs 100 miljonus eiro sabiedriskajā transportā

Tallina ieguldīs 100 miljonus eiro sabiedriskajā transportā, vēsta Igaunijas sabiedriskais medijs EER.

Nākamo četru gadu laikā Tallina iegādāsies jaunus trolejbusus, gāzes autobusus un tramvajus, kā arī atjauninās dažas ielas, šādā veidā pagarinot tramvaja līniju līdz galvaspilsētas daļai Kristiinā, kas atrodas 3,5 kilometrus uz dienvidrietumiem no Tallinas pilsētas centra.

Pēc tam Kristiinā plāno izveidot jaunu pārsēšanās centru, kur satiksies vilcieni, tramvaji, trolejbusi, pilsētas līniju autobusi un apgabala līniju autobusi.

Projektu finansēs no Eiropas Savienības 40 miljonu eiro apmērā, ko piešķirs valsts. Viens no nosacījumiem ir, ka objektiem jābūt gataviem līdz 2029. gadam.

Pirmdien Tallinas pilsētas valdība apstiprināja Tallinas budžeta stratēģiju nākamajiem trim gadiem, un kaimiņvalsts galvaspilsēta plāno veikt vērienīgus un apjomīgus ieguldījumus, neraugoties uz sarežģītākiem finanšu apstākļiem.

Turpmākajos gados Tallinas budžeta stratēģijā prioritāte ir piešķirta arī Eiropas Savienības finansētiem ceļu projektiem, lai tos varētu pabeigt noteiktajā termiņā. Tāpat Tallinā būvēs vai renovēs bērnudārzus un skolas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti