37 ar Apvienoto Karalisti saistītus uzņēmumus tur aizdomās par iespējamiem Krievijas naftas sankciju pārkāpumiem

37 ar Apvienoto Karalisti saistīti uzņēmumi tiek turēti aizdomās par iespējamiem Krievijas naftas sankciju pārkāpumiem, taču pagaidām naudas sodi nav piemēroti, tā ziņo BBC.

Sankcijas ietver Krievijas naftas cenas ierobežojumu, kas paredzēts, lai nodrošinātu, ka nafta var turpināt tecēt, taču Krievija negūst lielu peļņu. Sankciju ierobežojums aizliedz Lielbritānijas uzņēmumiem atvieglot Krievijas naftas transportēšanu.

Dati, kurus BBC ieguva, izmantojot informācijas brīvības likumus, liecina, ka Apvienotās Karalistes Valsts kase kopš 2022. gada decembra ir sākusi izmeklēšanu pret 52 uzņēmumiem, kas ir saistīti ar Apvienoto Karalisti un kurus tur aizdomās par cenu ierobežojuma pārkāpšanu.

Vasaras izskaņā 37 no šīm izmeklēšanām bija aktīvas un 15 no tām bija pabeigtas, bet naudas sodi netika uzlikti.

Uzņēmumu identitātes nav zināmas, bet ir zināms, ka daži no tiem, visticamāk, ir jūrniecības apdrošināšanas uzņēmumi.

Apvienotās Karalistes Valsts kase kā iemeslu min faktu, ka lietu izskatīšana aizņem daudz laika un tās ir sarežģītas.

Pretkorupcijas organizācijas "Global Witness" pārstāvis Luiss Vilsons (Louis Wilson) norādīja, ka ir "diezgan pārsteidzoši", ka vēl nav uzlikts neviens sods, un raksturoja naftas ierobežojumu kā "sava veida papīra tīģeri", kas nespēj cīnīties pret noteikumu pārkāpumiem. Viņš aicināja "drosmīgi rīkoties" pret uzņēmumiem, kas pārkāpj sankcijas. Viņaprāt, ja Apvienotās Karalistes valdība "neļaus Lielbritānijas uzņēmumiem veicināt Putina peļņas gūšanu, tad arī citi sāks sekot šim piemēram".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti