Medijs: Par spīti sankcijām dolāru un eiro banknotes vairāku miljardu vērtībā nonāk Krievijā

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā un ASV un Eiropas Savienības noteiktajām sankcijām uz Krieviju nosūtītas dolāru un eiro banknotes vairāk nekā 2,3 miljardu dolāru (2,1 miljarda eiro) vērtībā. Par to liecina aģentūras "Reuters" rīcībā esošie muitas dati.

Tas nozīmē, ka Krievijai ir izdevies apiet sankcijas, kas bloķē skaidras naudas importu, un tas liecina, ka dolāri un eiro joprojām ir noderīgi instrumenti tirdzniecībā un ceļošanā.

Muitas dati par laiku no 2022. gada marta līdz 2023. gada decembrim liecina, ka skaidra nauda uz Krieviju vesta no valstīm, kuras nav noteikušas ierobežojumus tirdzniecībai ar Krieviju, piemēram, no Apvienotajiem Arābu Emirātiem un Turcijas.

Taču naudas izcelsmes valsts vairāk nekā pusei no kopējā naudas apjoma muitas ierakstos nav norādīta. Analītiķi norāda, ka daudzi krievi joprojām vēlas ārvalstu valūtu skaidrā naudā ceļojumiem uz ārzemēm.

Dokumenti arī liecina par skaidras naudas importa pieaugumu Krievijā tieši pirms atkārtotā iebrukuma. No 2021. gada novembra līdz 2022. gada februārim Krievijā tika ievestas dolāru un eiro banknotes teju 18,9 miljardu dolāru apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti