Rīta Panorāma

LU klātienē norisināsies "Karjeras iespēju diena"

Rīta Panorāma

Zīmju valodā. Rīta Panorāma

Kara dēļ arī Ukrainas uzņēmēji spiesti pārcelt biznesu

Kara dēļ arī Ukrainas uzņēmēji spiesti pārcelt biznesu

Krievijas uzbrukumu dēļ Ukrainas piefrontes rajonus pamet ne tikai vienkāršie iedzīvotāji, bet arī uzņēmēji. Apģērbu ražotni no Doneckas apgabala uz Poltavu bija spiestas pārcelt divas draudzenes Viktorija un Olena.

Viktorija Kaļiņina 2014. gadā kara dēļ pirmo reizi pārvācās no Makijivkas uz Dobropiļļu, kur satika Olenu, kura nesen bija pievērsusies izšūšanai. Abas bija grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā, neplānoja atgriezties iepriekšējās darba vietās un 2018. gadā nolēma kopā veidot biznesu.

Viņas pieteicās grantu programmai, saņēma atbalstu, radīja pirmo ikdienas apģērbu kolekciju ar izšuvumiem, bet plānus par otro kolekciju sagrāva Krievijas pilna mēroga iebrukums. Nācās pamest arī šo pilsētu un iegādātās mēbeles, bet uz Poltavu izdevās paņemt līdzi šujmašīnas.

Darbs turpinājās, un pēc vietējā gadatirgus apmeklētāju lūguma tapa arī izšūti sporta krekli un t-krekli. Tika nopirkti daži lietoti plaukti, draugi iedeva dažus galdiņus, bet piegrieztnes top no vecām bērnu mācību grāmatām. Tomēr entuziasms nav pazudis, un abām uzņēmējām ir vēlme atkal būt gadatirgos un izstādēs un padarīt savu zīmolu labi pazīstamu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti