Dienas ziņas

"RUS.LSM" pārveidots par dažādu valodu platformu "LSM+"

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Nosaukti pagājušā gada populārākie produkti

Trešdaļa no pircēju iecienītākajiem produktiem pērn bija gaļas izstrādājumi

Gaļas izstrādājumi, saldumi, dzērieni un dzīvnieku pārtika – tā ir daļa no produktiem, kurus pērn bija iecienījuši Latvijas pircēji. Šādu apkopojumu vairāk nekā 20 gadus veido Latvijas Tirgotāju asociācija, un līdz šodienai populārāko produktu godā celts 741 produkts.

Trešdaļa no populārākajiem produktiem pērn bijuši gaļas izstrādājumi. Savukārt no piena produktiem apbalvojumu saņēma tikai viens – siera bize no SIA "Top Food".

"Tas parāda to, ka šobrīd arī piensaimniecībai ir kaut kādas problēmas, mēs to redzam arī pārdošanā, ka Latvijas piensaimnieki nekādi nevar kļūt konkurētspējīgāki ar kaimiņvalstīm," atzīst asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs.

Bet daži Latvijas produkti ilgstoši ieguvuši pircēju cieņu, jo gada preču topā turas ilgi. Tie ir, piemēram, Dobeles dzirnavnieka milti un "Venden Sport" ūdens. Bet Provansas majonēze "Francis" topā ir visu laiku, kopš Latvijas Tirgotāju asociācija sāka pasniegt gada preces balvu. Populārākās preces nosaka pēc lielāko veikalu tīklu un dažādu restorānu, kafejnīcu datiem.

Lielākā daļa populārāko produktu ir ražoti tepat Latvijā. Tirgotāju asociācijā uzsver, ka vietējiem patērētājiem svarīga ir ne vien cena un kvalitāte, bet arī tas, kur produkts ir ražots, un priekšroka tiek dota vietējiem labumiem.

Apbalvojumu saņēma arī "Naujasis Nevežis" kakao pārslas "Oho!", "Osama" ābolu-banānu augļu biezenis "Kubuš Baby", kā arī AS "Dobeles dzirnavnieks" kviešu milti "Ekstra".

Savukārt no gaļas produktiem apbalvoti SIA "Gaļas pārstrādes uzņēmums "Nākotne"" cīsiņi bērniem "Tīģerīši", kūpināts bekons šķēlītēs, kā arī vistas giross, "Noo Lihatoostus" gaļas bumbiņas "Mājas" un karsti kūpināts salami "Vasaļu", vienlaikus apbalvoti SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" doktordesa, kā arī pusžāvētās desiņas "Knakeri". Pircēji iecienījuši arī zemnieku saimniecības "Kumelītes" malto cūkgaļu un SIA "Gaļas nams-Ādaži" doktordesu dabīgā apvalkā.

"Gada prece 2023" titulu saņēma "Mars Latvia" suņu kārumi "Pedigree Rodeo", kā arī "Pedigree" maltīte pieaugušiem suņiem ar liellopu un aknām želejā.

Balvu saņēmis arī SIA "Venden" negāzēts dabīgais minerālūdens "Venden Sport", kā arī AS "Cēsu alus" negāzēts ūdens "Everest".

Vienlaikus apbalvota SIA "Inteka" ceilonas lielo lapu melnā tēja "Možums", SIA "Latvoko" melnā tēja "Ahmad tea", kā arī SIA "Innocent Pro" maltā kafija "Illy Brasil Cerrado Mineiro".

Apbalvota arī SIA "MV Group distribution LV" tekila "Sierra Blanco" un brendijs "J.P.Chenet VSOP", kā arī AS "Aldaris" alus "Aldara gaišais". Balvu saņēmusi arī SIA "Pro vape" vienreizlietojamā e-cigarete "Salt switch cherry".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti