Valdība izlabo birokrātisko kļūdu – jaunuzņēmumi atkal varēs saņemt valsts atbalstu

Augusta sākumā Latvijas jaunuzņēmumi vērsa uzmanību uz samilzušu problēmu – pēc vairāk nekā septiņiem gadiem Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) pārtrauca izmaksāt atbalstu jaunuzņēmumiem, jo savlaicīgi neieviesa grozījumus likumā ar atsaucēm uz jaunu Eiropas Savienības (ES) regulu.

Iepriekš atbildīgā Ekonomikas ministrija (EM) atrunājās ar laika trūkumu, taču otrdien, 13. augustā, valdībā šī kļūda ir labota. Līdz ar pārmaiņām LIAA jaunuzņēmumu pieteikumus izskatīs paātrinātā kārtībā.

No 1. jūlija stājās spēkā ES "de minimis" regula, kas ļauj sniegt nelielu valsts atbalstu uzņēmumiem, par to nepaziņojot Eiropas Komisijai (EK). Līdz ar šo datumu vairs spēkā nav regulas pārejas noteikumi.

Lai jaunie noteikumi būtu attiecināmi arī uz Latviju, tie jāiekļauj likumā, taču EM to savlaicīgi neizdarīja. Rezultātā jaunuzņēmumiem šajā laika periodā nebija pieejams tik ļoti būtiskais finansējums.

Otrdien valdībā lēma šo kļūdu labot, grozot attiecīgos noteikumus un precizējot citas ar atbalsta administrēšanu saistītās normas. Ar šo lēmumu arī palielināts kopējais atbalsta apmērs, kas sasniegs 300 000 eiro līdzšinējo 200 000 eiro vietā.

Līdz ar valdības pieņemtajām izmaiņām LIAA varēs atsākt izmaksāt atbalstu jaunuzņēmumiem.

Šis finansējums līdz šim sniedzis nozīmīgu atbalstu vairākiem inovatīviem jaunuzņēmumiem Latvijā. Līdz šim LIAA šogad apstiprinājusi 20 uzņēmumu pieteikumus starta atbalstam. Savukārt laikā, kad birokrātiskās kļūdas dēļ pieteikumu izskatīšana nevarēja notikt, aģentūrā vērsušies astoņi uzņēmumu pārstāvji.

Pieteikumus atsāks izskatīt līdz ar otrdienas izmaiņām regulējumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti