Bulgārijai vēl neizdodas vienoties ar Ukrainu par Krievijas kodolreaktoru pārdošanu

Bulgārijas parlaments lēmis uz sešiem mēnešiem pagarināt termiņu, kas valdībai dots sarunām par divu Krievijas kodolreaktoru un ar tiem saistītā aprīkojuma pārdošanu Ukrainai.

Sofija vairāk nekā pirms sešiem gadiem saņēma kodolreaktorus no Krievijas atomenerģijas aģentūras "Rosatom" celtniecības firmas "Atomstroyexport", taču tie tā arī netika izmantoti, jo Bulgārija atteicās no projekta, kas paredzēja jaunas atomelektrostacijas (AES) būvniecību Belenē.

Bulgārija teju divus gadus risina sarunas ar Ukrainu par iekārtu pārdošanu, parlamentam uzliekot valdībai pienākumu noslēgt darījumu par vismaz 600 miljoniem eiro jeb cenu, ko Bulgārijas Nacionālā elektroenerģētikas kompānija samaksāja Krievijas "Atomstroyexport".

Kā norāda ziņu vietne "Euractiv", Ukrainas valsts kodolenerģijas uzņēmuma "Energoatom" speciālisti bija paguvuši pārbaudīt Belenes atomelektrostacijas iekārtas, taču Krievijas pilna mēroga karš pret Ukrainu ietekmēja pārdošanas sarunu procesu.

Iepriekš Eiropas Komisija pieļāva, ka kodolreaktoru iegādi varētu finansēt no Eiropas Savienības līdzekļiem, kas piešķirti Ukrainas atbalstam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti