Lielbritānijā nākamgad aizliegs neveselīgas pārtikas reklāmas televīzijā

Apvienotā Karalistē nākamgad ieviesīs neveselīgas pārtikas produktu reklāmas aizliegumu televīzijā. Mērķis ir šādā veidā cīnīties pret bērnu aptaukošanos.

Proti, video rullīši ar ātrajām un neveselīgajām uzkodām būs aizliegti līdz pulksten deviņiem vakarā. Jaunie aizliegumi stāsies spēkā nākamā gada oktobrī, tā nolēmusi britu valdība.

Šāds aizliegums nav nekāds jaunums. Konservatīvie tādu vēlējās ieviest jau pirms trīs gadiem, taču toreiz atbalstu valdībā neguva, un tas tika atlikts, lai nozarei dotu vairāk laika sagatavoties.

Tagad ir noteikts skaidrs datums, kad neveselīgo pārtikas produktu reklāmas televīzijā nedrīkstēs būt, un nozare var sākt gatavoties.

Karaliskā Sabiedrības veselības biedrība (RSPH), kas darbojas bērnu aptaukošanās mazināšanas jomā, šo aizliegumu nosauca par "apsveicamu soli".

Saskaņā ar britu valdības sākotnējiem priekšlikumiem par neveselīgiem tika dēvēti produkti "ar augstu tauku, sāls vai cukura saturu".

Tomēr politiķi atzina, ka ir nepieciešamas skaidrākas vadlīnijas, kurus produktus tad drīkstēs reklamēt dienas laikā un kurus - ne.

Tāpēc tiks sniegtas papildu vadlīnijas, lai izskaidrotu produktu kategorijas, ar skaidrākiem piemēriem par to, kuri pārtikas produkti un dzērieni ietilpst katrā kategorijā.

Tajā pašā laikā vairāki produkti tiks arī atbrīvoti no jaunajiem ierobežojumiem, jo uz tiem jau attiecas atsevišķi noteikumi.

Tas attiecas uz mākslīgajiem maisījumiem zīdaiņiem, apstrādātu graudaugu pārtiku zīdaiņiem, diētas aizstājējproduktiem un ārstnieciskajiem dzērieniem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti