Tūkstošiem «Boeing» darbinieku sākuši streiku, pieprasot lielāku algas pielikumu

ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" darbinieki sākuši streiku, jo kompānijas vadība nav spējusi vienoties ar arodbiedrību par darbinieku algu celšanu. Darbu rūpnīcās pārtraukuši vairāk nekā 30 tūkstoši mehāniķu.

"Boeing" vadība piedāvāja četru gadu laikā celt algas par 25%, taču arodbiedrība pieprasa trīs gadu laikā algas paaugstināt par 40%.

Gandrīz 95% arodbiedrības biedru nobalsoja par vadības piedāvājuma noraidīšanu.

Streiks turpināsies līdz jaunas vienošanās noslēgšanai. Paredzams, ka tas jūtami ietekmēs lidsabiedrības finansiālo stāvokli un uzticamību.

To iedragājušas vairākas ražošanas un drošības problēmas, to vidū divas aviokatastrofas, kurās "Boeing" jūlija vidū atzina vainu apsūdzībās par krāpniecību.

"Boeing" izpilddirektors Kellijs Ortbergs aicināja darbiniekus neorganizēt streiku, jo tas apdraudētu uzņēmuma "atveseļošanos".

"Boeing" arodbiedrība jau vēsturiski ir pierādījusi, ka ir spēcīga, un gadījumā, ja vēlas ko panākt, tad ir gatava streikot vērienīgi un ilgi.

Pašreizējais līgums starp "Boeing" un arodbiedrībām noslēgts 2008. gadā, un arī toreiz sarunas nevedās ne ātri, ne raiti, streiks ilga divus mēnešus. Toreiz streiks "Boeing" izmaksāja 1,5 miljardus dolāru mēnesī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti