Gāzes cenu pieaugums Eiropā ļāvis nopelnīt Krievijai

Gāzes cena Eiropā ir pieaugusi, un galvenais iemesls tam ir Ukrainas karaspēka militārā operācija Kurskas apgabalā Krievijā, vēsta izdevums "Euractiv". Tas ir ļāvis palielināt Krievijas ieņēmumus no energoresursu pārdošanas Eiropai, kas joprojām nav pilnībā atteikusies no agresorvalsts fosilā kurināmā.

Aizvadītajā nedēļā gāzes cena Eiropā pieauga par 13% pēc tam, kad Ukrainas spēki negaidīti iebruka Kurskas apgabalā, caur kuru Krievija sūknē gāzi uz Eiropu. Tirgotāji palielināja gāzes cenu, bažījoties par piegāžu samazināšanos.

Pēdējās dienās gāzes cena ir nedaudz kritusies, jo nekas neliecina, ka gāzes plūsma no Krievijas varētu apstāties.

Taču gāzes cenas pieaugums ļāva nopelnīt Krievijai, kuras ieņēmumi no gāzes pārdošanas veido nedaudz mazāk par pusi no tās ienākumiem enerģijas piegādēs Eiropai.

Domnīca "CREA" apgalvo, ka kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022. gada februārī Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis ir samaksājušas 200 miljardus eiro par Krievijas energoresursiem.

Tikmēr kopējais ES un ASV atbalsts Ukrainai ir 185 miljardi eiro, liecina Ķīles Pasaules ekonomikas institūta apkopotie dati.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti