Igaunija «Rail Baltica» projektam piešķir papildu 200 miljonus eiro no emisiju naudas

Ne tikai Latvijas valdība meklē iespējas rast papildu finansējumu dzelzceļa projektam "Rail Baltica". Igaunijas valdība nule kā nolēmusi 200 miljonus eiro no emisiju kvotu tirdzniecības novirzīt "Rail Baltica" finansēšanai, vēsta Igaunijas mediji.

Igaunijas valdība nolēmusi sadalīt 500 miljonu eiro ienākumus no CO2 izmešu kvotu tirdzniecības, un vairāk nekā puse no šīs summas tiks atvēlēta "Rail Baltica" celtniecībai un dzelzceļa depo būvniecībai. To izmantos gan "Rail Baltica", gan iekšējais pasažieru pārvadātājs "Elron".

"Rail Baltica" celtniecībai tiks atvēlēti 200 miljoni eiro, bet 75 miljoni – depo būvniecībai. Tas ļaus līdzfinansēt Igaunijas daļu starptautiskajos iepirkumos un dos cerību šo projektu pabeigt līdz 2030. gadam, un ļaus palaist vilcienus no Tallinas līdz Pērnavai gadījumā, ja līdz šim gadam abas kaimiņvalstis – Lietuva un Latvija – celtniecību vēl nebūs pabeigušas.

KONTEKSTS:

"Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Projekts visās trīs Baltijas valstīs saskaras ar naudas trūkumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti