Bijušais Operetes teātris un nams Kaļķu ielā pārdoti par 3,38 miljoniem eiro

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) 15. augustā noslēgusi izsoles diviem nozīmīgiem kultūrvēsturiskajiem objektiem Rīgā – nekustamajam īpašumam Brīvības ielā 96 un 96A, kā arī namam Vecrīgā, Kaļķu ielā 24. Kopējie ieņēmumi no izsolēm sasniedz teju 3,38 miljonus eiro, ziņo VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

"Šodienas izsole ir noslēgusies ar labiem rezultātiem. Mums ir prieks, ka ēkas atradušas jaunus īpašniekus, īpaši ņemot vērā, ka ēkai Kaļķu ielā 24 šī bija jau septītā izsole. Abi objekti atrodas stratēģiski izdevīgās vietās un piedāvā lielisku potenciālu gan komercdarbības, gan dzīvojamo platību, gan kultūras un izklaides vietu attīstībai," stāsta Vārna.

Bijušais Operetes teātris Brīvības ielā 96 un 96A ietver 3371 kvadrātmetru lielu zemes gabalu un divas ēkas. Viena no tām ir administratīvā ēka ar platību 792 kvadrātmetri, kas celta 1904. gadā. Tā izceļas ar divstāvu ķieģeļu mūra konstrukciju un koka pārsegumiem, padarot to piemērotu komerciālām vajadzībām. Ēka, kas tika uzcelta 1952. gadā un pēc tam rekonstruēta 2008. gadā, ir piecu stāvu celtne ar plašām zālēm, kuras agrāk kalpojušas teātra un izklaides vajadzībām. Šī ēka ne tikai demonstrē vēsturisko daudzveidību, bet arī sniedz iespējas pielāgot telpas dažādām komerciālām un kultūras aktivitātēm.

Izsolē nekustamā īpašuma objektam Brīvības ielā 96 un 96A pieteicās viens dalībnieks, un objekts tika nosolīts par 1 538 836,09 eiro.

Savukārt septītajā izsolē veiksmīgi pārdotais nams Kaļķu ielā 24 ir viens no ievērojamākajiem Rīgas vēsturiskā centra objektiem.

Kaļķu ielā 24 esošais nams ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis un daļa no Rīgas vēsturiskā centra, kas iekļauts Pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Šo ēku projektēja arhitekti Herberts Tīmers un Makss Deibners no 1913. līdz 1917. gadam, un tā ir izcils "stateniskā jūgendstila" arhitektūras piemērs ar neoklasicisma elementiem. Ēka ir kalpojusi kā veikalu, biroju, dzīvokļu un kinoteātra vieta, kā arī kazino pēc Pirmā pasaules kara. Lai arī ēka ir vairākkārt pārbūvēta, tās oriģinālais arhitektoniskais veidols ir saglabājies.

Nams Kaļķu ielā 24 ietver sešus virszemes stāvus un vienu pazemes stāvu ar kopējo platību 3979 kvadrātmetri. Ēka atrodas uz zemes gabala ar kopējo platību 1150 kvadrātmetri un ir daļēji iznomāta.

Izsolē uz nekustamā īpašuma objektu Kaļķu ielā 24 pieteicās divi dalībnieki, un tas tika nosolīts par 1 841 500 eiro pēc viena soļa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti