Ungārija vēlas palielināt Krievijas gāzes piegādes

Ungārija vēlas palielināt Krievijas gāzes piegādes, par to Krievijas medijos šonedēļ pavēstījis Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sijārto. Eiropas ziņu vietne "EurActiv" ziņo, ka Ungārijas ministrs arī draud, ka, ja pārējās Eiropas Savienības (ES) valstis mēģinās liegt Ungārijai iegādāties Krievijas naftu un gāzi, tad tā bloķēs sankciju pagarināšanu pret Krieviju. 

Ungārija vēlas palielināt Krievijas gāzes piegādes
00:00 / 00:00

Budapešta un Krievijas valsts gāzes uzņēmums "Gazprom" jau šobrīd pārrunā papildu iepirkumus nākamajā gadā, tā otrdien publicētā intervijā Kremļa propagandas medijam "RIA Novosti" sacīja Ungārijas ārlietu ministrs. 

"Būtībā mēs palielināsim apjomus. Mēs jau esam parakstījuši vienu [līgumu] par šā gada pēdējo ceturksni, kas attiecas uz papildu [gāzes] apjomiem par cenu, kas nodrošina konkurētspējīgas cenas," pauda Sijārto.

Zināms, ka nolīgums ietvers lielākus apjomus, pateicoties "Turkish Stream" gāzes cauruļvada jaudai, kas stiepjas no Krievijas uz Eiropu caur Melno jūru.

Jau ziņots, ka vairums ES valstu ir atteikušās no Krievijas gāzes vai ir samazinājušas tās patēriņu līdz minimumam.

Ir tikai dažas valstis, kas tiešām joprojām ir ļoti atkarīgas no Krievijas gāzes, un tā ir Ungārija, arī Slovākija un Austrija. Piemēram, pērn 98% gāzes Austrijā ienāca tieši no Krievijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti