Valsts aizsardzības korporācijas pamatkapitālu palielinās par 1,1 miljonu eiro

Lai veicinātu Aizsardzības ministrijas pārvaldītās kapitālsabiedrības SIA "Valsts aizsardzības korporācija" attīstību, tās pamatkapitālu palielinās par 1,1 miljonu eiro, paredz valdībā otrdien, 16. jūlijā, pieņemtais lēmums.

Korporācija kā valsts kapitālsabiedrība ir uzsākusi īstenot pirmo starptautisko munīcijas ražošanas projektu Latvijā.

"Šis projekts ir Latvijas ieejas biļete starptautiskajās munīcijas piegāžu ķēdēs, kas sniegs drošības garantijas Latvijas iedzīvotājiem un stiprinās Latvijas kā valsts militārās spējas NATO dalībvalstu saimē," paudusi Valsts aizsardzības korporācijas pagaidu valdes locekle Ingrīda Ķirse.

Šā gada martā tika sasniegts pirmais Valsts aizsardzības korporācijas izvirzītais mērķis, piesaistot Eiropas Savienības līdzfinansējumu 41,38 miljonu eiro apmērā munīcijas ražošanas projektam, kura ietvaros Latvijā tiks būvēta artilērijas 155mm munīcijas modulāro lādiņu komplektēšanas ražotne, kurai izvēlēta aizsardzības nozares valdījumā esoša zeme Iecavas pagastā.

Valsts aizsardzības korporācija pirmo projektu īstenos, sadarbojoties ar "KNDS" grupas uzņēmumiem no Francijas un Itālijas, kā arī "NAMMO" grupas uzņēmumiem no Norvēģijas un Somijas.

Valsts kapitālsabiedrība SIA "Valsts aizsardzības korporācija" reģistrēta 2023. gada novembrī, un tās sākotnējais pamatkapitāls bija pusmiljons eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti