Rīta Panorāma

Evakuēs Ukrainas pilsētas Kupjanskas un apkaimes iedzīvotājus

Rīta Panorāma

Tapusi dokumentāla filma par Brūsu Springstīnu

ASV aviobūves gigantam "Boeing" nopietnas problēmas

ASV aviobūves gigantam «Boeing» nopietnas problēmas

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) aviobūves gigants "Boeing" paziņojis par plāniem piesaistīt finanšu līdzekļus līdz pat 25 miljardu dolāru apmērā. Iemesls ir ražošanas problēmas un ieilgušais strādājošo streiks Sietlas reģionā.

"Boeing" pārstāvji informē, ka papildu finanšu līdzekļus piesaistīs, pārdodot akcijas vai obligācijas, un noslēgta vienošanās ar vairākām bankām par aizdevuma ņemšanu desmit miljardu dolāru apmērā.

Jau iepriekš kompānija paziņoja par plāniem likvidēt desmito daļu jeb apmēram 17 000 darbavietu, ņemot vērā prognozes par vērienīgiem zaudējumiem trešajā ceturksnī. Paredzēti arī citi izmaksu samazināšanas pasākumi, jo kopš 13. septembra notiekošais 33 000 uzņēmuma mehāniķu streiks radījis apmēram 3 miljardu dolāru zaudējumus. Šī iemesla dēļ kompānija uz 2026. gadu atliek lidmašīnu "777 X" pirmās piegādes. Šo lidmašīnu pirmajām piegādēm bija jānotiek jau 2020. gadā.

Akcijas dalībnieki pieprasa algu paaugstināšanu un pirms desmit gadiem atcelto tradicionālo pensiju atjaunošanu, bet abu pušu sarunas pagaidām ir bez rezultātiem.

Visā pasaulē "Boeing" nodarbina 171 000 strādājošo.

Streiks ir tikai pēdējās no problēmām, kas skar "Boeing", jo jau pirms tam trauksmes cēlēji Kongresā ir liecinājuši, ka "Boeing" ražošanas procesā peļņas gūšana nostādīta augstāk par drošības un kvalitātes jautājumiem, pārkāpjot paša uzņēmuma noteikumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti