Panorāma

Basketbola treneris notiesāts par seksuāliem noziegumiem

Panorāma

Panorāma

Vācija apbrīno Latvijas sasniegumus digitālajā jomā

Vācija apbrīno Latvijas sasniegumus digitālajā jomā

Vācija ir Eiropas ekonomikas dzinējspēks, bet no Latvijas tā var tikai mācīties, ko un kā darīt digitālo risinājumu jomā – gan biznesa pārvaldībā, gan publiskajā sektorā. Vērtējot mūsu valsti kā vienu no digitālās pārvaldības līderēm Eiropā, šogad Vācija aicināja Latviju kļūt par partnervalsti izstādē "Smart Country Convention", kas šonedēļ notiek Berlīnē.

Latvijas delegācija bija iespaidīga – vairāk nekā 120 cilvēki, tostarp gan vadošie telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju uzņēmumi, gan pašvaldību pārstāvji, kuri dalījās ar labas prakses piemēriem.

E-paraksta sniegtās iespējas, digitālās apmācības skolās, "Tildes" tulkošanas rīki un "Latvijas Mobilā telefona" radītā tehnoloģija, kas ļauj izmantot 5G priekšrocības atklātā jūrā, aizstājot satelītus. Tie ir tikai daži no produktiem, ar ko Latvija dalījās šajā izstādē.

Piemēram, Liepājā uzstādītais viedais luksofors, kas kādā krustojumā filmē ātruma pārkāpējus un no kura informācija uzreiz nonāk Ceļu satiksmes drošības direkcijas sodu sistēmā, ļoti ieinteresējis Grācas pašvaldību Austrijā.

Citas pilsētas ieintriģējis liepājnieku radītais risinājums ar pilsētas centrālo fotoaci, kas mēra āra gaismas intensitāti un regulē ielu apgaismojumu.

"Zinātnieki teica – meklējiet aci! Un aci mēs atradām! Šajā brīdī Liepājas acs vēro visus nokrišņus, kad ir tumšāks, gaišāks, un ar šīs acs palīdzību mēs efektīvi ietaupām vairākus miljonus eiro ilgtermiņā," pauda Liepājas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš (Liepājas partija).

Latvijā par pašsaprotamiem uzlūkotie digitālie risinājumi rada eksporta papildu iespējas, to uzsvēris Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Viņš kopā ar ekonomikas ministru Viktoru Valaini (Zaļo un Zemnieku savienība) piedalījās izstādes atklāšanā un tikās arī ar Vācijas aizsardzības industrijas asociācijas un uzņēmumu pārstāvjiem, izceļot Latviju kā piemērotu vietu investīcijām drošības un militārajā industrijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti