Apdrošinātāji pēc vētras Bauskas pusē saņēmuši 300 pieteikumu miljona eiro apmērā

Apdrošinātāji pēc pagājušās nedēļas vētras, kas izpostīja īpašumus Zemgalē, īpaši Bauskas pusē, saņēmuši 300 atlīdzības pieteikumu par kopējo vērtību aptuveni 1 miljona eiro apmērā, Latvijas Radio pastāstīja Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins.

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Abāšins norādīja, ka lielākā daļa atlīdzības pieteikumu saņemta par bojātiem īpašumiem, aptuveni 30 par automašīnām, kam bijusi KASKO apdrošināšana, bet atlikušie pieteikumi ir par izpostītiem sējumiem.

Šobrīd atlīdzības pieteikumu summa sastāda aptuveni 1 miljonu eiro.

Summāri lielākās atlīdzības ir par sējumiem, bet par automašīnām un īpašumiem tās ir mazākas, pastāstīja Abāšins.

Viņš prognozēja, ka pieteikumu izskatīšanai nevajadzētu ieilgt, jo pieteikumu skaits nav tik liels, lai apdrošinātājiem sagādātu lielas problēmas.

99% pieteikumu saņemti no Bauskas puses, kur plosījās visspēcīgākā vētra.

Abāšins pastāstīja, ka pieprasījums pēc īpašumu apdrošināšanas aug, jo cilvēki apzinās, ka stihiju gadījumos tā var lieti noderēt. Visbiežāk gan apdrošinās tur, kur jau iepriekš ir notikusi kāda nelaime.

Vienlaikus Abāšins neizslēdza iespēju, ka ilgtermiņā, līdz ar klimata izmaiņām, Latvijā apdrošināšanas polišu cenas varētu pieaugt: "Domāju, ka šāda viena vētra pilnīgi noteikti nē [neietekmēs cenas], bet ilgtermiņā tas, ka klimats paliek robustāks un nopietnāks, tas var viest izmaiņas izcenojumā."

KONTEKSTS:

11. jūlijā Bauskas pusē plosījās spēcīga vētra, nodarot bojājumus īpašumiem un Bauskas pilsētas zaļajai zonai. 

Viena no smagāk cietušajām vietām bija Bauskas pils parks, kur nolauzti vairāki koki, kā arī Korfa dārzs. Vētras laikā cietušas arī ēkas, norauti jumti gan mājām, gan šķūņiem, saliektas ceļa zīmes.

Zem viena koka saknēm Bauskas pilskalna parkā atrastas arī cilvēku mirstīgās atliekas. Atbildīgās personas kaulus savāca un nodeva ekspertīzei, lai noskaidrotu to izcelsmi un iespējamo vecumu.

Atbalstu vētras seku likvidēšanai Bauskas novada pašvaldība lūgs arī no valsts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti