Rīta Panorāma

Ukrainā attīsta arī militāros "virszemes dronus"

Rīta Panorāma

Intervija ar vicemēru Edvardu Ratnieku

Intervija ar ekonomikas ministru Viktoru Valaini

LIAA plāno reorganizēt vēl pirms jaunā vadītāja iecelšanas

Ekonomikas ministrija iecerējusi reformēt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), pārskatot iestādes funkcijas, lai tā pamatā nodarbotos ar investīciju piesaisti un eksporta veicināšanu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (Zaļo un Zemnieku savienība).

Valainis norādīja, ka, lai gan šobrīd turpinās konkurss uz LIAA direktora amatu, Ekonomikas ministrija lēmusi negaidīt jaunu iestādes vadītāju un jau šobrīd sākt darbu pie pārmaiņām. Ir iecelts pārmaiņu vadītājs, kas strādā pie iestādes reorganizācijas.

"Tuvākā mēneša laikā informēsim, kas būs galvenās reorganizācijas lietas, lai, atnākot jaunam vadītājam, viņš jau atnāktu pie pilnīgi jaunas LIAA. Gaidāmas diezgan plašas izmaiņas, tai skaitā funkciju pārskatīšana," sacīja Valainis, norādot, ka atsevišķas funkcijas, kurām nav saistības ar investīciju piesaisti, tiks nodalītas no LIAA.

Tiks pilnveidota arī darbinieku atalgojuma motivācijas sistēma, lai darbinieki būtu ieinteresēti darbā ar investīciju piesaisti, norādīja ministrs.

"Šobrīd ir ļoti liela struktūra ar daudziem darbiniekiem, bet šis fokuss uz investīciju piesaisti un eksporta veicināšanu ir mazliet izplūdis, līdz ar to mēs veiksim gana būtiskas izmaiņas, lai investori, eksportētāji tiktu apkalpoti šai aģentūrā efektīvāk un proaktīvāk," sacīja Valainis.

Iepriekš ziņots, ka atkārtoti izsludinātajā konkursā uz LIAA direktora amatu saņemti pieteikumi no 18 pretendentiem. Konkurss norisinās trīs kārtās.

KONTEKSTS:

Iepriekš LIAA direktora amata konkursā bija pieteicies rekordliels pretendentu skaits – 52, un konkursa rezultātā ekonomikas ministram Viktoram Valainim (Zaļo un Zemnieku savienība) tika piedāvāta izvēle starp diviem finālistiem: Baibu Bļodnieci un Fredi Bikovu. 

Tomēr ministrs pauda vēlmi redzēt informāciju par plašāku kandidātu loku, jo piedāvājums neatbilst tam, ko viņš gaidīja no komisijas, ziņoja LTV raidījums "De facto". Valsts kancelejā gan norādīja, ka atklāt šādas ziņas ministram viņiem liedz likums. Rezultātā ministrs nolēma izbeigt konkursu uz LIAA direktora amatu bez rezultāta.

LIAA direktora amats ir vakants kopš pērnā gada septembra beigām, kad to pameta Kaspars Rožkalns. Par aģentūras vadītāja pienākumu izpildītāju tikmēr iecelta direktora vietniece eksporta jautājumos Iveta Strupkāja.  No 1. jūnija LIAA direktora amatā uz konkursa laiku iecelts Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks tautsaimniecības jautājumos Raivis Bremšmits.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti