«airBaltic» īsteno papildu obligāciju laidienu 40 miljonu eiro apmērā

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" īstenojusi 2024. gada maijā emitēto nodrošināto obligāciju ar 14,50% procentu likmi papildu laidienu 40 miljonu eiro apmērā ar dzēšanas termiņu 2029. gadā, tādējādi kopējam emisijas apjomam sasniedzot 380 miljonus eiro.

Kā norādīja aviokompānijā, šī papildu obligāciju emisija atbilst "airBaltic" stratēģiskajam finanšu plānam, ļaujot lidsabiedrībai nostiprināt savu finansiālo stāvokli un nodrošināt finansiālo elastību laikā, kad uzņēmums īsteno savus izaugsmes plānus un virzās uz iespējamo akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO).

""airBaltic" regulāri izvērtē stratēģijas, lai mazinātu makroekonomiskās un nozarei raksturīgās problēmas, tāpēc pašreizējā situācijā likviditātes avotu pieejamības uzlabošana ir saprātīga pieeja. No šīs emisijas gūtie ienākumi stiprinās "airBaltic" likviditātes stāvokli, kas ļaus turpināt īstenot stratēģiskās iniciatīvas," teikts uzņēmuma paziņojumā.

Paredzams, ka norēķini par obligācijām notiks 2024. gada 24. oktobrī un tās tiks kotētas "Euronext Dublin" biržā.

KONTEKSTS:

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" šī gada maijā paziņoja, ka emitējusi 5 gadu un 3 mēnešu nodrošinātās obligācijas 340 miljonu eiro apmērā ar 14,50% procentu likmi.

No kopējās obligāciju summas par 290 miljoniem eiro obligācijas iegādājās privātie investori, bet valsts iegādājās obligācijas par 50 miljoniem eiro.

Savukārt ar akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO) biržā "airBaltic" plāno piesaistīt aptuveni 300 miljonus eiro.

Valdība 30. augustā vienojās, ka valstij pēc "airBaltic" IPO kompānijas kapitālā jāsaglabā vismaz 25% plus viena akcija. Patlaban ar "airBaltic" stratēģisko investoru nenotiek sarunas par kontrolpaketes pārdošanu, bet par mazākuma paketes iegūšanu pirms IPO vai ejot uz IPO, kā arī, iespējams, līdzdalību IPO. Vairāki mediji minējuši, ka stratēģiskais investors varētu būt Vācijas aviokompānija "Lufthansa".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti